FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
1. februar


Bønnefrokost hos præsidenten


 

2. Kor.7,14: ”Og mit folk, som mit navn nævnes over, da ydmyger sig, beder og søger mit åsyn og vender om fra deres onde veje, så vil jeg høre det i Himmelen og tilgive deres synd og helbrede deres land.”

 

Det er en tradition, at den amerikanske præsident hvert år indbyder til ”bønnefrokost” (Presidential Inaugural Prayer Breakfast). I mange år har det været Billy Graham, som stod for det ærefulde hverv at bede for præsidenten. Så vidt jeg husker, har han været åndelig vejleder for samtlige præsidenter siden John F. Kennedy. Det har aldrig været unaturligt for USA's præsidenter at fremdrage bibelord i deres taler – eller gøre opmærksom på bønnens mulighed.

 

For nylig så jeg Ronald Reagen på TV, hvor han i 1980 holdt en alvorlig tale til det amerikanske folk. Budskabet gik kort og godt ud på at få ryddet op i den amerikanske sjæl. Pludselig tog han mod til sig, og med en lidt rystet stemme opfordrede han tilhørerne til at bede. Selv bøjede han ydmygt hovedet til bøn. Jo, det aftvinger respekt, når den amerikanske præsident går forrest med en kristen bekendelse.

 

Præsident Lincoln, som lærte sig selv at læse ved at læse i Bibelen, har engang sagt: ”Jeg tror, Bibelen er den bedste gave, Gud har givet os. Alt godt, der kommer til os fra verdens frelser, er meddelt os i den bog.”

 

Det er nok heller ikke tilfældigt, at man ved en præsidents indsættelse lader kandidaten lægge sin venstre hånd på Abraham Lincolns bibel, mens den amerikanske ed bliver aflagt.

 

Men tilbage til ”bønnefrokost” hos Barack Obama. Indsættelseskomiteen har åbenbart i dagevis efterlyst en prædikant, som kunne stå mål med Obamas kristne kodeks. Man fandt frem til en jødisk-kristen prædikant ved navn Jonathan Cahn, som ikke var bange for at fremholde sandhedens ord.

 

Han nævnte bl.a., at der manglede 50 millioner amerikanere (aborten siden 1974), hvis øjne kunne betragte verden i dag. Han nævnte pornografien og den omsiggribende korruption. Han nævnte det økonomiske kollaps og World Trade centers kollaps, som måtte være Guds måde at vække folk på, så de omvendte sig. Af og til blev han mødt med applaus, men et stående applaus fik han, da han med myndighed nævnte Guds ord til kong Salomon:

 

2. Kor.7,14: ”Og mit folk, som mit navn nævnes over, da ydmyger sig, beder og søger mit åsyn og vender om fra deres onde veje, så vil jeg høre det i Himmelen og tilgive deres synd og helbrede deres land.”

 

Det fine indbudte selskab forstod budskabet og vidste godt, at ydmyghed og bekendelse går forud for velsignelse. Jonathans budskab var stærkt og myndigt, men åbenbart for stærkt for nogle, som forlod Obamas fine selskab. Se evt. bønnetalen der er fra 21. januar i år http://youtu.be/voDD85JcR6I

 

Jo, Guds ord bliver stående – enten til modtagelse eller afvisning. Det gælder også herhjemme.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
We are

Med og af Kari Jobe


  

   

Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002