FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
10. februar


Når sorgen rammer


 

1. Mos. 37, 31-34: ”Så tog de Josefs kjortel, slagtede en gedebuk og dyppede kjortlen i blodet. De sendte den lange ærmekjortel hjem til deres far med den besked: ’Vi har fundet denne her. Se nøje efter om det ikke er din søns kjortel!” Han genkendte den og udbrød: ”Det er min søns kjortel! Et rovdyr har ædt ham! Josef er blevet sønderrevet!” Så flængede Jakob sine klæder og lagde sæk om lænderne, og han sørgede over ham i lang tid.

 

Som skulptør får jeg af og til en idé, som jeg synes må omformes til en skulptur. Jeg har længe, alt for længe besluttet mig for at forme gamle Jakob, der får udleveret den blodige kjortel af sønnerne. Skulpturen stod længe på drejeskiven med en plasticpose hen over, men forleden måtte jeg gøre figuren færdig.

 

Jeg gav ham et sørgmodigt udtryk, for han blev virkelig ramt af sorg. Ligesom Josef havde sine drømme, tror jeg også Jakob havde sine om Josef, og nu væltede hele læsset. Han ved jo ikke, at Josef lever i bedste velgående i Egypten, hvor Gud har store planer for med ham – endnu større planer end Jakob nogensinde havde haft.

 

Jakob er en af patriarkerne, og alligevel skulle han gennem den store sorg, som han bar på i over 20 år. Man forstår jo ikke, at sønnerne derhjemme kunne se på, at deres far måtte lide gennem de mange år. Én søn kunne nemt have afsløret det hele som en stor løgn, men ingen vovede, at gå til bekendelse over deres nederdrægtigheder. Men heldigvis trak Gud i masser af usynlige og synlige tråde, så Jakob til sidst fik lov til at se, hvad Gud i sin visdom havde tænkt.

 

Sorgen ramte Jakob hårdt – og dog var der lys for enden af tunnelen uden hans vidende. Der er mange Jakob-skæbner, hvor lyset slet ikke er til at få øje på.

 

Jeg tænker ofte på de mange meningsløse trafikulykker, der sker i vort land. Unge mennesker, teenagere, ja, børn omkommer i trafikken og efterlader familien i stor sorg. Hvor er trøsten i alt dette? Forleden hørte jeg, at 33.000 mennesker i USA blev trafikdræbte sidste år. Et frygteligt højt tal. Hvor er trøsten i alt dette?

 

Trøsten findes kun et sted. Hos den Gud, som kan lægge sine hænder ud over afmagtens hav. For også i det meningsløse er Gud at finde.

 

Jeg mindes en kursist som befandt sig på afmagtens hav. Hun havde forinden mistet sin mand. Helt naturligt gik hun i gang med at forme sin situation. Hun rullede en stor lerflade ud på bordet for at illustrere afmagtens hav. Ovenpå anbragte hun Guds hænder, for de er jo - som hun ville udtrykke det - også på afmagtens hav.

 

Men så kom pointen af hendes kunstværk. Hun formede særskilt tro, håb og kærlighed. Et kors, et anker og er hjerte – og med frimodighed sagde hun: ”Når jeg kommer hjem og mangler håb, lægger jeg ankeret i Guds hænder, og mangler jeg tro, så er det korset, og mangler jeg kærlighed, ja, så lægger jeg hjertet i Guds hænder. – Godt sagt og godt formet. Jo, Guds hænder befinder sig også på afmagtens hav.

 

”I, som tunge stier træde,

stands og hør:

Her er dør til den sande glæde;

og i huset inden døre

trøstes ved slig en fred,

ingen sorg tør røre.

                            Poul Gerhardt i salmen

                              ”Hjerte løft din glædes vinger.”


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkBemærk: "Lev livet rigtigt"

i dag er der en ekstraordinær andagt "Lev Livet Rigtigt", som du også bør læse - og ikke mindst - lytte til den tilhørende lovsang - klik herDagens Worship Lovsang: Hanging On

af og med Britt Nicole


 

 

 


 

 
   

Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002