FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
11. juni 2013


Jeg vil bære jer


 

Es. 46,3-4: ”Hør mig, Jakobs hus, alle, der er tilbage af Israels hus: Lige fra fødslen blev I løftet op, I blev båret fra moders liv. Til I bliver gamle, er jeg den samme, til I bliver grå, bærer jeg på jer. Det har jeg gjort, og jeg vil stadig løfte jer, bære på jer og bringe jer i sikkerhed.”

 

Kapitel 46 hos Esajas er et særdeles opmuntrende kapitel. Det fortæller så overbevisende om, at Gud vil bære os gennem livet. Og i den sidste halvdel bliver vi mindet om, at Gud fører sin ret igennem. Med andre ord: Han siger ikke et og gør noget andet. Det er vor tryghed.

Da jeg besluttede mig for at tage emnet op om Guds bærende arme, kom jeg til at tænke på den fortælling, som de fleste efterhånden har mødt i forskellige udgaver. Jeg gengiver lige en af dem her:

 

Der var engang en mand, som døde, og kom op til Skt. Peter. Her fik han lov til at se et billede af sit liv. Billedet var en sandstrand, hvor han så to sæt fodspor i sandet. Det ene var Guds og det andet hans eget. Af og til i hans liv var der kun et sæt fodspor og manden blev vred, da han så det! “Hvorfor var Gud ikke med mig der?” spurgte han. “De steder, hvor der kun er et sæt fodspor, er lige nøjagtig i de perioder af mit liv, hvor jeg har haft det sværest. De tidspunkter, hvor det hele har set sortest ud, hvor jeg har været bange og har haft svært ved at overskue min tilværelse. “
Skt. Peter så på ham og sagde: Der er kun et sæt spor, fordi i de perioder, hvor du har haft det svært, har Gud båret dig!”

 

Vel, billedet taler stærkt om Guds omsorg. Ligesom Jesus i lignelsen om det mistede får bar det på sine skuldre, vil Gud den almægtige bære os gennem livet og til sidst ind i de evige boliger. Den Gud, der har den hele vide verden i sin hånd, er den samme, som vi vil have vores verden i sine hænder. Det giver tryghed.

 

Det er værd at lægge mærke til, at Gud to gange i kapitlet siger: ”Hør mig!” (vers 3 og 12) Det betyder, at vi virkelig må lægge øret til og høre efter Guds opmuntrende ord. Han vil bære os gennem livet – også der, hvor vi føler at stien, vi går på, er besværlig og smal. Gud er den bærende faktor. Vi ved, at livets vej kan være smal – det har Jesus jo også sagt, men lad os ikke glemme, at den smalle vej også kan være smuk. Vi kan blot kaste et blik tilbage i kirkehistorien og tænke på Frans af Assisi, Mother Teresa, Hellige Birgitta af Vadstena osv. Osv. Deres vej var både smuk og smal, for Gud bar dem.

 

Herren selv på Sions bjerge

for sit folk er skjold og værge,

vil sig over os forbarme,

bære os på faderarme.

                  Lina Sandell


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
Footprints In The Sand

med Leona Lewis


  


 

 
   Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002