FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
CLIPART
SØGESIDEDagens Ord Andagt
12. oktober

Gud åbenbarer sig i lyset


 

1. Mosebog kap. 1 vers 3:

Og Gud sagde: ’Der blive lys!’ og der blev lys. Og Gud så at lyset var godt, og Gud satte skel mellem lyset og mørket.

 

Disse indledningsord fra 1. Mosebog er kendt af mange. Kort, præcist og myndigt sætter Gud tingene i gang. Lyset bliver skabt - og i det lys, åbenbarer han sin magt.

 

Vi er efterhånden så vant til at se lyset, så vi tager det som en selvfølge, at solen sender sine varme stråler ned imod os, men det kan være gavnligt engang imellem at stille sig ud i hoveddøren, se op mod himlen og glæde sig over, at det hele engang blev skabt af Gud. Han tændte det store sollys, så livet kunne udfolde sig i al sin mangfoldighed. Gud åbenbarede sig i lyset og gør det stadigvæk.

 

Interessant er det at lægge mærke til, hvordan Gud åbenbarer sig i lyset lige fra 1. Mosebog til Johannes Åbenbaring. Vi har beretningen om Abraham, hvor Gud åbenbarer sin kraft gennem flammende ildsluer. Moses oplever Guds klare tilkendegivelse i den brændende tornebusk, og hos Elias og Kong Salomo lod Gud ild fare ned fra himlen over et opbygget alter. Ved Det Røde Have viste Gud sig i en ildsøjle for at manifestere, at han var til stede.

 

I Det ny Testamente åbenbarer Gud sig for alvor gennem lyset i hans søn, Jesus Kristus. Med ordene om, at Jesus er verdens lys, slås det for alvor fast, at Lyset kommer fra Gud. Jesus siger:

 

Jeg er verdens lys og den, som følger mig, skal aldrig vandre i mørket, men have livets lys!” Johs.8,12

 

Det er værd at lægge mærke til, at mørket rejste sig hurtigt efter denne revolutionerende besked om, at han var lyset. Knap var han færdig med budskabet, før kritikken rejste sig som en sunami for til sidst at tvinge ham bort. ”Da tog de sten op for at kaste dem på ham, men Jesus skjulte sig og gik bort fra helligdommen.” Sidste vers i kap. 8

 

Et andet sted i Johannesevangeliet står der: ”Lyset skinner i mørket og mørket fik ikke bugt med det.” Kritikkerne følger Jesus i hælene for til sidst at korsfæste ham, men opstandelseslyset kan de ikke standse. Her åbenbarer Gud sig for alvor. Opstandelseslyset vil stå for evigt – også for os, og ingen skal få bugt med det.

 

En sidste vinkel er lyset fra Guds ord, hvor Gud åbenbarer sig tydeligt. Det er ikke tilfældigt, at David skriver: ”Dit ord er en lygte for min fod og lys på min sti.!” Lad os i dag blive opmuntret af Esajas kap. 65 vers 24, hvor der står, at Gud hører og svarer.

 

Gud, du, som lyset og dagen oplod,

Selv er du lysenes kilde;

Nat sig ej nærmer din kongestols fod,

Sol er der årle og silde.

                                         C.J.Brandt


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkShine Jesus Shine

med Don Moen