FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
13. oktober

Nøglen til Jesu kærlighed


 

Ef. 3,17-19: ”... Jeg beder om, at I må blive fast forankret i hans kærlighed, så I sammen med alle de andre kristne kan forstå, hvor stor og dyb den er på alle leder og kanter. Jeg beder om, at I virkelig må kunne forstå Kristi kærlighed, der overgår menneskelig fatteevne, så I fuldt ud kan opleve alt det, Gud har til jer.

 

Dette skriftafsnit er et af Paulus' pletskud. Han beskriver Kristi kærlighed på en så fin og overbevisende måde, at man må overgive sig.

 

Det var en nød for Paulus, at menigheden i Efesus får fat i Kristi kærlighed, som jo er grænseoverskridende og har en enorm effekt i sig. Kristi kærlighed kan nemlig forvandle det mest oversete og fornedrede menneske, så øjnene får nyt liv og glans.

 

Vi er efterhånden så vant til i kristne kredse at høre om Kristi kærlighed, at vi næppe forbavses. Vi ved, den er stærk, men glemmer ofte at meditere over dens mange facetter, som kommer til udtryk i Bibelen.

 

En dag viste jeg en juniorklub rundt i det gamle Bibelland. Det var stor lydhørhed og spørgelyst. I forbindelse med min gennemgang af et billede, som er sat sammen udelukkende af kasserede ting, modtog jeg en kommentar som jeg sent vil glemme. I billedet er det en servante med nøgle og hertil fortæller jeg, at Jesus har nøglen til himlen – og til ethvert problem i vores liv.
Jeg havde afsluttet min gennemgang af billedet - og var på vej til det næste emne, da en dreng på 11 år henvender sig til mig og siger:

 

”Kan man ikke også sige, at Jesus giver nøglen til sin kærlighed.”

 

Der stod jeg med mine færdige kommentarer til billedet og så modtager man en kernesætning fra et barn. Jeg blev stille og sagde tak til drengen, som virkelig havde forstået noget af billedets rigdom.

 

Jeg arbejdede videre med drengens sætning og blev virkelig både ydmyg og beriget. For det er jo så sandt, det han sagde. Det er jo Jesus, der rækker os nøglen til sin kærlighed hver gang vi søger ham. Det er bønnen, troen, takken - og meget mere, som er nøglen til Jesu kærlighed.

 

Så lad os i dag sætte fokus på Jesu kærlighed, som er så omfattende og grænseoverskridende, at vi ikke kan fatte det, men med troens nøgle får vi lov til, at se ind i et kærlighedens univers, som trodser enhver beskrivelse.

 

Vi vil lade nogle bibeltekster bekræfte ovennævnte:

 

Men han blev såret for vore overtrædelser, knust for vor brødes skyld; os til fred kom straf over ham, vi fik lægedom ved hans sår. Es.53,5

Om også bjergene viger, om også højene rokkes, min kærlighed viger ej fra dig, min fredspagt rokkes ikke, siger Herren, din forbarmer. Es.54,10

Større kærlighed har ingen end den at sætte livet til for sine venner. Johs. 15,13


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
My life is in your hands

Lyrik Worship Lovsang med Kirk Franklin .


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002