FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
14. juni

Kærlighed og udholdenhed


Guds kærlighed og Kristi udholdenhed

 

2. Tes. 3,5: ”Ja, Herren lede jeres hjerter til Guds kærlighed og til Kristi udholdenhed.”

 

En herlig opfordring fra Paulus til Tessaloniker-menigheden. Det er ikke uden grund, at Paulus netop vælger disse to punkter. De er nemlig grundpillerne i ethvert kristent menneske.

 

Guds kærlighed blev for alvor fremført og praktiseret af Jesus. Hans prædikener og livsførelse viser os kærlighedens guddommelige substans, men også via andre mennesker får vi lov til at se noget af Guds kærlighed.

 

Jeg skal sent glemme et besøg i Galleri Bibelland, hvor en psykotisk pige træder ind i entréen med ordene: ”Jeg har forstand på Jesu kærlighed.” Jeg hæftede mig selvfølgelig ved sætningen, som var ret så usædvanlig at nævne som en goddag-hilsen.

 

Pigen betalte sin entré og gik videre ind i galleriet. Jeg fulgte med for at forklare nogle af skulpturerne, men alligevel blev rundvisningen hurtigt overstået, fordi hun ville videre ind i caféen, hvor hun sammen med medhjælperen fik en kop kaffe.

 

Vi sad og sludrede lidt. Pludselig kiggede hun over på mig med et fast blik og sagde: ”Smil, vær glad!” Medhjælperen reagerede hurtigt på hendes noget impulsive ord og sagde: ”Jamen, manden er da glad!” Jo, jeg var da glad, men har måske haft en lidt alvorlig mine på. Kort tid efter sagde hun en sætning, som for mig blev denne dags korte prædiken: ”Vær glad i Jesu kærlighed!”

 

Jeg blev taknemmelig over denne korte hilsen, som siden har opmuntret mig meget. Så havde pigen jo ret, da hun mødte mig i entréen med ordene: ”Jeg har forstand på Jesu kærlighed.”

 

Jesus vil gøre opmærksom på det samme emne med ordene: ”Som Faderen har elsket mig, således har jeg også elsket jer, BLIV I MIN KÆRLIGHED:” Johs.15,9

 

Og hvordan bliver vi så i Jesu kærlighed? Ved hver dag at efterkomme hans indbydelse til at komme: ”Kom hid til mig, alle I, som er trætte og tyngede af byrder, og jeg vil give jer hvile.”

 

Paulus’ andet punkt er ligeledes særdeles vigtigt. Vi må lade os inspirere af Jesu udholdenhed og selv omsætte det i vore liv.

 

Kristi udholdenhed er den helt store inspirationskilde for et kæmpende Guds barn. Jesus viste i hele sin færd og ikke mindst i hans død en udholdenhed, som trodser enhver beskrivelse. Men gennem troens blik kan man ane, hvad Jesus har stået model til for at gennemføre Guds vilje og planer.

 

Allerede ved hans første prædiken i Nazaret mærkede han koldfronten fra hadets rige. Flere ville have skubbet ham ud over en skrænt.

 

Senere mærkede han den isnende kulde fra mennesker, der skulle have støttet ham. De skriftkloge, farisæerne og ikke mindst ypperstepræsterne viste ham den kolde skulder i form af modvilje og modstand over for hans forkyndergerning og påstanden om et guddommeligt ophav.

 

Til sidst blev han klynget op på et kors og oplevede den totale ensomhed midt i de psykiske og fysiske smerter. Men han holdt ud, fordi han så frelsens nødvendighed for den fortabte menneskehed.

 

Det er denne udholdenhed vi hver dag må lade os inspirere af.

 

Han talte til sin kære søn:

Nu vil jeg mig forbarme;

drag ud, mit hjertes krone skøn,

vær frelser for den arme;

gå, hjælp ham ud af syndens nød,

og dræb for ham den bitre død,

og lad med dig ham leve!

 

Guds Søn sin Fader lydig var,

han kom til os på jorden,

født af en jomfru ren og klar,

han er min broder vorden;

så lønlig førte han sin magt,

bar alskens nød og liden pragt

for Djævelen at fange.

 

Nu siger han: Kom hid til mig,

tag evigt liv i gave!

Jeg led den bitre død for dig,

at du den arv skal have;

nu er jeg din, og du er min,

min bolig skal og være din,

os skal ej fjenden skille

 

       Tre sidste vers af Luthers salme

       ”Nu fryde sig hver kristen mand”


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk


Dagens Worship Lovsang


Everlasting God

med Chris Tomlin


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002