FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
15. november

Nidkær bøn


 

Matt. 11,12: ”Og fra Johannes døbers dage indtil nu tages Himmeriget med storm, og de, der stormer det, river det til sig.”

 

Verset til dagens ord andagt er på en måde et mærkeligt vers. Det indeholder en tanke, som vi ikke hører så meget om, at vi skal bestorme Guds rige og rive det til os. Med bøn, tro og udholdenhed skal vi nærme os Gudsrigets løfter og tage dem til os.

 

I en amerikansk oversættelse står der: ”Og fra Johannes Døbers dage indtil den nuværende tid har Himmeriget været udsat for kraftige angreb og stærke mænd river det til sig med magt (som en dyrebar gevinst) – der søges efter en andel i det himmelske rige med den mest brændende nidkærhed og stræben.”

 

Jesus ønsker virkelig at gøre opmærksom på, at vi ikke passivt skal se på Guds løfter. Vi skal tværtimod være stræbsomme, aktive, ja nidkære for at blive en del af Guds løfter.

 

I Es. 43,26 står der et væsentligt ord: ”Mind mig, lad vor sag gå til doms, regn op, så du kan få ret.”

 

Det betyder, at vi skal ”mase på” hos Gud. Vi skal minde ham om, hvad han har sagt, og hvad han står for. Gud er kærlighed og den kærlighed er altid omfavnende, trøstende og helbredende. Den vil aldrig stå tilbage med kolde hænder, men repræsenterer kun de varme hænder.

 

Et godt eksempel er Matt. 15,28, hvor en ikke-jødisk kvinde bønfalder Jesus om at helbrede sin datter, som er besat af en ond ånd. Der står i vers 22, at hun råbte – ordet betyder, at hun råbte påtrængende og i nød. Hun tiggede om hjælp. Tilsyneladende står hun over for en mur, men mismod og skuffelse kan ikke slå hende ud, hun er utrættelig i sin bøn, og til sidst forbarmer kærligheden sig (den kan jo ikke andet), og hun får hjælp.

 

Hendes nidkærhed blev ikke gjort til skamme. Hun rev Himmeriget til sig. Og med Gudsriget kom alle Guds løfter, ”al den himmelske verdens åndelige velsignelse.” (Ef. 1,3)

 

”Skulle Gud så ikke skaffe sine udvalgte ret, de som råber på ham dag og nat, jeg siger jer, han skal skaffe dem ret i hast.” Luk. 18,7.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkAll That I Am

Med og af Rend Collective
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002