FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
19. januar


Det nye tempel med det nye vand


 

Ez.47,12: ”På flodens bredder skal der vokse alle slags frugttræer, hvis blade ikke falder af og hvis frugter aldrig får ende. Hver måned bærer de nye frugter; for dens vand udspringer i Helligdommen. frugterne skal tjene til føde og bladene til lægedom.”

 

Ovennævnte bibelvers er et herligt løfte, som gælder alle tidsaldre. Fortid, nutid og fremtid.

 

Fra fortiden hører vi om løvhyttefesten, som er én af de tre valfartsfester, hvor jøder fra alle vegne strømmede til Jerusalem. Det var minderne, der drog dem. Mindet om ørkenperioden, hvor Moses fik vandet til at springe fra klippen.Men det var tillige en glædes- og takkefest, hvor man takkede for Guds omsorg for vand og brød.

 

Det var også noget tredje, en forventningens fest. Man forventede at Templet ville være centrum for et kildevæld uden sidestykke. Vand skulle bringe liv, frugtbarhed og helbredelse overalt, hvor det kom frem.

 

For at levendegøre enhver forventning læste man afsnittet Ez.47,1-12 (Prøv selv at læse det) En kilde fra helligdommen ville strømme frem og skabe liv og frugtbarhed. Selv Det døde Hav ville skabe liv af døde, fiskernes garn ville fyldes af levende og sunde fisk. Men dér, hvor kilden ikke nåede ud, ville det forblive sumpet og dødt.

 

Ypperstepræsten ville midt i festlighederne gå ned til Siloam Dammen og fylde en gylden kande med vand. Senere ville han i folkets påsyn hælde vandet gennem en tunnel i vestsiden af alteret for at synliggøre bibelteksten, men samtidig for at udtrykke en levende forventning til en kommende Messias.

 

Det var netop lige dette, der gik i opfyldelse på en bestemt løvhyttefest, hvor en tømrersvend trådte frem for åbent tæppe. Det var Jesus. Han kunne ikke tie længere. Han havde set tomheden i deres rituelle handlinger. Opfyldelsen stod lige midt iblandt dem, og de vidste det ikke.

 

Jesus var kilden fra Helligdommen. Han var det levende vand, som i nutid og fremtid skulle strømme fra nådens trone. Derfor måtte han melde sig. På festen allersidste dag trådte han frem og råbte højt: ”Den, der tørster, skal komme til mig for at drikke. Den, der tror på mig, skal det gå som skriften siger: Fra hans indre skal der rinde strømme af levende vand.” Johs.7,38.

 

Råbet gjaldede ind i tiden og forvandlede mennesker. Med råbet skete der en dobbelt opfyldelse. Jesus var Det nye Tempel med det nye vand, men samtidig blev vi ved troen Guds tempel, hvorfra der kan rinde strømme af levende vand, fordi vi modtager vand fra kilden.

 

Måtte råbet nå ud til de mange religioner, hvor der kun findes vandløse brønde. Zak.9,11. ”De kommer til brønden, men finder intet vand, de vender hjem med tomme krukker.” Jer.14,3.

 

Der er en kilde, en flod af kærlighed

ud fra Guds trone den strømmer til os ned.

Kom kun til floden og stil din tørst hos Gud

drik af den kilde, som aldrig tørres ud.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkHeal med O Lord

Don Moen får i denne sang eftertrykkeligt understreget at Gud er en helbredelsens Gud


 

 

 


 

 
   

Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002