FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
2. februar


Han førte os til Gud


 

1. Pet. 3,18: ”For også Kristus led én gang for menneskers synder, som retfærdig led han for uretfærdiges skyld for at føre jer til Gud.”

 

Det er apostlen Peter, som her maler Kristi lidelseshistorie for vort blik, så vi må undres endnu engang. Evangeliet er så stort og grænseoverskridende, at vi må høre det igen og igen.

 

I årtusinder har mennesker søgt Gud og prøvet på at føre andre mennesker til Gud. Men tit blev det til en stræben efter gode gerninger og selvpineri for at tilfredsstille Gud.

 

Det sker desværre også i dag, at mennesker på forskellig vis søger at arbejde sig op til Gud. Man stikker spyd og nåle igennem legemsdele, kravler på knæ hen til gudestatuer, bader sig i floder for derigennem at opnå renselse for sjælen osv. osv. Alt sammen er det forgæves set i lyset af evangeliet.

 

Evangeliet er så helt anderledes. Evangeliet er først og fremmest en person, nemlig Jesus Kristus. Jesus er den eneste, med hvem ingen sammenligning er mulig. Ingen religionsstifter kan hamle op med ham, som er sandheden vejen og livet.

 

Al storhed hos andre er behæftet med magt og underfundighed, al anden visdom er blandet med tåbelighed og falskhed og al anden kærlighed er smittet med egenkærlighed.

 

Jesus står helt alene med den reelle frelse. Der er ingen, der kommer så nær til vort hjerte som ham, ingen, som formår at skabe tryghed, tillid og tro som ham, ingen som på én gang er myndig og ydmyg som ham. Han er i sandhed profeten med sandhedens malm i sig.

 

Jesus fandt frem til de oversete og hans ord fandt genklang i den dybt faldne, for han kan som ingen anden rejse og genoprette det forliste. Han vasker tavlen ren med sit blod. Og han gør det så grundigt, at ingen Djævel formår at sende anklagende pile igennem Golgatas blodpagt.

 

Jesus er den eneste, som er værd at stifte bekendtskab med. I øjeblikket har enhver i ham den bedste advokat, der ønsker at føre alle vore sager overfor den himmelske domstol. Han taler vor sag ikke bare med sin mund, men med såret i sin side og naglegabene i sine hænder. Hans blod har en så kraftig røst om tilgivelse, fred og evigt liv, at vi må svare igen med tak.

 

Vi må samtidig være fyldt med tak over, at alle anklagende røster vil forstumme og forsvinde, når blodets iboende forsoning og kraft bekendes. Jesus er ”det Guds lam”, som tilbyder at træde frem i stedet for os, ja, for at føre os til Gud.

 

Han skulkede ikke fra Golgata-opgaven, men overgivet til Gud lod han sig pine og plage og til sidst korsfæste, – ja, lad os høre det igen - for at føre os til Gud.

 

Tal til mit hjerte om Jesus

sænk i min sjæl hvert et ord.

Lad mig på ny for at høre

dejligste budskab på jord.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
Lead Me to the Cross

Med Francesca Battistelli


 

 

 

 

 

 


Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002