FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
2. april


Led os ikke ind i fristelse


 

Ef. 4,31: ”Afhold jer fra enhver form for bitterhed, hidsighed, vredesudbrud, skænderier og hånlige ord, ja alt, hvad der er ondt".

 

Det er Paulus, som vil give os et godt råd, for han ved af bitter erfaring fra sit tidligere liv, hvorledes et udisciplineret menneske kan forvolde sig selv og andre skade.

 

Det var først da Paulus kommer under indflydelse af Helligånden, at han fik et disciplineret liv. Men han ved også, at det gode, som han vil, det gør han ikke, og det onde, som han ikke vil, det gør han, som han beskriver i Romerbrevet.

 

Vel, vi behøver alle hjælp ovenfra for at leve rigtigt og omgås mennesker på den rigtige måde. Vi må ikke undervurdere Djævelen, for han kender vore svage punkter og prøver på sin modbydelige måde at lokke kristne såvel som ikke kristne ud på tynd is.

 

Heldigvis har vi de bedste våben, så vi derved har mulighed for at modstå dagliglivets fristelser. Vi har Guds ord, Jesu navn, det kristne fællesskab, Jesu blod, bøn og ikke mindst Helligåndens advarselslamper, som heldigvis lyser for os, når der er fare på færde.

 

Jeg vil gerne i relation til ovennævnte omtale en drøm, som en læser for tid tilbage gjorde mig opmærksom på. Hun havde læst den i ugeavisen Udfordringen og ”drømmen” lå nu i hendes bibel. Og hun havde haft meget gavn af dens indhold.

Det viste sig, at drømmen var min egen (Udfordringen bringer ind imellem diverse fra min hånd), så jeg blev jo meget opløftet af hendes vidnesbyrd, men blev også selv tændt, da jeg igen blev gjort opmærksom på drømmen. Her følger drømmen:

 

Jeg drømte en nat, at ...

Jeg blev standset op af nogle banditter, som var ude på at gøre mig ondt.

Jeg så én med et sømlignende våben og sagde, at det måtte han ikke bruge.

Straks styrtede anføreren ind på livet af mig, men dristigt holdt jeg ham fast og sagde på engelsk: ”In the name of Jesus Christ, you have no power over me!” (I Jesu Kristi navn, du har ingen magt over mig).

Denne kommando fik manden til at opgive sit forehavende, og pludselig så jeg ham sidde magtesløs og fortumlet op af en mur, nærmest helt groggy.

Jeg havde ikke slået ham anføreren, men blot brugt navnet JESUS som et våben, og det var tilstrækkeligt.

 

Det var godt nok en drøm, men jeg tror, vi skal bruge drømmens indhold og sige midt i vore vanskeligheder: ”In the name of Jesus Christ, you have no power over me” og vi kunne føje til: ”Sickness, temptation and weakness, you have no power over me”. I Jesu Kristi navn, sygdom, fristelse, svaghed, du har ingen magt over mig.

Jesus nævner noget om syv ånder, der bryder ind i et menneske, når der er fejet og pyntet indeni. Der kan være tale om virkelig mange slags ånder, men jeg vil lige nævne 7, som alle begynder med H, og som hver for sig er farlige, men lad os stå vagt overfor dem, så de ikke bryder ind og ødelægger alt det gode, som Gud har givet os.

 

1) havesyge
2) herskersyge
3) hovmod
4) hor
5) hån
6) hævn
7) hidsighed

 

Vi må bruge de våben, som vi har fået ovenfra, for de er mægtige for Gud.


2. Kor. 10,3-5: Godt nok lever vi her i verden, men vi kæmper ikke med verdslige våben. Vi bruger ikke menneskelige metoder i den åndelige kamp, men Guds mægtige kraft, som kan nedbryde tankemæssige fæstningsværker og besejre imponerende argumenter og overmodige tanker, der går imod en sand forståelse af Gud. Vi tager dens slags tanker til fange og fører dem ind i lydighed mod Kristus.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkThe Anthem

Med og af Planetshakers


 

 

 


 

 
   

Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002