FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
20. januar


Livets 7 vigtigste nøgler


 

Johs. Åb. 1,18: "Frygt ikke! Jeg er den første og den sidste og den, der lever; jeg var død, men se, jeg lever i evighedernes evigheder, og jeg har dødens og Dødsrigets nøgler.

 

Her har vi et af Bibelens helt store løfter. Det er faktisk lidt af en trosartikel, for her får vi de store linier trukket op med få ord. Vi skal ikke være bange, for den korsfæstede Herre og Mester er nu opstået og lever evigt. Og ikke nok med det, han har alle nøgler i sine naglemærkede hænder. Nøgler, der kan lukke op, så ingen kan lukke i. Det vil sige Jesus kan åbne himmerigets porte for enhver, der tror på budskabet i de naglemærkede hænder.

 

Nøgler er uundværlige. Vi har vist alle prøvet den ubehagelige situation at stå foran en lukket dør og så opdage, at nøglerne var glemt eller forlagt, og så draget et lettelsens suk, da man huskede, at der var en ekstra nøgle gemt i et udhus, terrassen eller hos naboen. Jesus har givet os nøgler, som vi må værne om. Det er især syv vigtige nøgler, som hører til samme nøgleknippe.Troens nøgle
Det er troens nøgle, som åbner for Guds riges skatte. Uden tro er det jo umuligt at have Guds velbehag. Vi må tro Guds rige løfter, og da vil vi opdage, at troens nøgle åbner for nye muligheder.

 

Håbets nøgle
Så har vi håbets nøgle. Den må vi bruge, når alt ser håbløst ud og så gøre som Abraham gjorde, tro med håb mod håb. Håbets nøgle må have sin plads lige ved siden af troens, for de er lige nødvendige.

 

Kærlighedens nøgle
Så er det kærlighedens nøgle. Det er den vi må passe ekstra på, for mister vi den, så mister vi alt. Men ejer vi den, ejer vi også alt. Den kan åbne for alle lukkede døre og lukkede porte og vise vejen ind til Guds riges hemmeligheder.

 

Bønnens nøgle
Og så har vi bønnens vigtige nøgle, som Jesus ønsker, at vi skal bruge flittigt. For igen og igen opfordrer han til det. "Bed, så skal der gives jer, bank på, så skal der lukkes op for jer."

 

Livets nøgle
Men den allervigtigste nøgle, den, der åbner ind til det evige liv. Den har kun Jesus. Og han åbner gerne for den, der sætter al sin lid til ham, for han ønsker af hele sit hjerte, at dele evigheden med os. Det var derfor han døde, og det var derfor han kunne sige til Maria Magdalene: "Nu tager jeg op til min Fader og Jeres Fader og min Gud og Jeres Gud." Hvilke trøsterige ord! Så har Jesus sat en nøgle i  den store dør for enhver, som tror. Tak og lov!

 

Hovednøglen = Gudsordet, bibelen
En mand drømte engang disse fire ord "Guds ord er nøgleordet". Og det er jo sandt. Gudsordet er vores hovednøgle. Det er igennem læsning af Bibelen, vi får nøgler udleveret til at klare hverdagens strid.

 

 

Venskabets nøgle

Tak, Jesus, at du igennem venskabet

udleverer nøgler til os,

og tak fordi vi ved,

at du har de afgørende nøgler,

der åbner døre for os

ind til det evige fællesskab med dig.

                                      Amen


Vi må takke for alle de nøgler som Gud giver os. Ud over ovennævnte - kan du bede om - til behov, at få dine helt egne nøgler. F.eks. nøgler til frihed for afhængighed, stres, utålmodighed - ... jo, mulighederne er mange og der er frit valg på hylde A. Sig højt til Gud, navnene på de nøgler du ønsker dig - og Han vil give dem til dig. HUSK at bruge dem flittigt.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
Draw me close to you


 

 

 

Draw me close to you
never let me go
I lay it all down again
to hear you say
that I'm your friend

You are ay desire
no one else will do
cause nothing else
could take your place
to feel the warmth
of your embrace
help me find the way
bring me back to you
 
you're all I want
you're all I've ever needed
you're all I want
help me know you are near
   

Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002