FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
20. oktober

En stor invitation


 

Matt. 22,8-9: ”Bryllupsfesten er forberedt, men de indbudte var ikke værdige. Gå derfor helt ud, hvor vejene ender, og indbyd hvem som helst I finder til brylluppet.”

 

Lignelsen om kongesønnens bryllup har altid gjort indtryk på mig. Den er jo som fortalt i går, og dog er den 2000 år gammel. Alle lignelsens elementer er aktuelle, lige fra ligegyldig afvisning til aggressiv modvilje. De ligegyldige har masser af undskyldninger.

 

Selv om det er en fest, det drejer sig om, drejer de alle om på hælen og dyrker hver deres interesse. De fatter ikke eller vil ikke fatte, at det er kongen, der indbyder, og at det er ham, de skal være sammen med, ja, oven i købet tale med. Med deres ligegyldighed mister de en kæmpeoplevelse.

 

De aggressive derimod har en helt anden holdning, de vil have udsendingene udryddet, og de gør det. Dermed udelukker de sig selv fra festen.

 

En dag kom jeg til at tænke på søndagsgudstjenesten, som lignelsen også kunne være et billede på. Gudstjenesten er jo en stor invitation fra vor himmelske far til at være sammen med kongesønnen og deltage i et festmåltid (nadveren).

 

Det er i sandhed et festmåltid, for her modtager man Jesu legeme og Jesu blod, som er forløsning for al synd. Det vil sige, man med ren samvittighed og fred i hjertet kan gå fra nadveren og igen møde hverdagens mange udfordringer.

 

Det er et stort privilegium at være med til en gudstjeneste, tilmed når præsten er tændt af evangeliet.  Derfor ærgrer det mig, at tilsyneladende flinke, rare og smilende mennesker ikke viser sig til gudstjenesten. De kan være meget optaget af kulturelle arrangementer i et sogn, men kirkens dør går de forbi - ærgerligt.

 

Rundt om i vort land mangler der ikke oplysning om åbningstider for dagligvarebutikker. ”Søndagsåbent” står der med store bogstaver, og folk udnytter det. På samme måde havde jeg lyst til at sætte et stort skilt ud for samtlige kirker i vort land med påskriften: ”GUD HAR SØNDAGSÅBENT fra 10 til 11,30.” Måske er det en anvendelig idé nogle steder.

 

 

Du, som læser disse linjer. Glæd dig til på søndag, for da har Gud søndagsåbent. Gå endelig ikke glip af det. Nyd salme- og lovsangen, stilheden med kongesønnen, oplæsning af bibelteksterne, prædiken, nadveren og ikke mindst velsignelsen ved at deltage.

 

Herren vil velsigne dig og bevare dig, Herren vil lade sit åsyn være over dig og være dig nådig, og Herren vil løfte sit åsyn på dig og give dig fred.

 

Jeg være vil, O Jesus mild,

hvor du mig helst vil have;

jeg lukker ind i sjæl og sind

dig, Herre min,

med al din nådegave.

 

                        H.C.Sthen


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk


Dagens Lovsang


The Love of God
MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002