FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
21. januar


Hvad skal jeg gøre for dig?


 

Mark. 10,51: ”Og Jesus spurgte ham: 'Hvad vil du have, at jeg skal gøre for dig?' Den blinde svarede ham:'´Rabbuni, at jeg må kunne se'”

 

Dette spændende replikskifte foregår mellem Jesus og en blind mand. Baggrunden er den, at Jesus er på vandring med sine disciple og er nået et stykke uden for Jeriko. Her får de øje på en blind mand, som sidder ved vejsiden og råber: ”Jesus, du Davids søn, forbarm dig over mig”.

 

Nogle finder hans opførsel upassende og truer ham til at tie stille. Men nøden hos den blinde, som i øvrigt hedder Bartimæus, er for stor til at tie stille. Han må have hjælp, så derfor råber han endnu højere: ”Du Davids søn, forbarm dig over mig”.

 

Råbet får konsekvenser. Jesus standser op og siger de håbefulde ord: ”Hvad vil du have, at jeg skal gøre for dig?” Den blinde er ikke længe om at svare: ”Rabbuni, at jeg må kunne se!”  Og da Jesus er kommet for at lindre og hjælpe, må han reagere. Han ynkes og siger sine befriende og forløsende ord: ”Gå bort, din tro har frelst dig”. Og straks vender synet tilbage.

 

En fantastisk beretning, som i sit indhold er tidløs. For den samme Jesus ønsker at standse op ved ethvert fortvivlet menneske, der i afmagt råber sin nød ud.

 

Vi synes måske det var unødvendigt at stille spørgsmålet: ”Hvad vil du, at jeg skal gøre for dig?” for Jesus kunne jo se behovet hos den blinde mand. Men jeg tror, at Jesus vil have, at vi skal sætte ord på vore behov.

 

Så lad os hver især gå ind i vort lønkammer og i afmagt råbe vor nød ud til ham, som er troens banebryder og fuldender og stadig er den samme som dengang. Hebr. 13,8: ”Jesus Kristus er den samme i går, og i dag, ja, til evig tid”.

 

Lad os tage ved lære af blinde Bartimæus. Han føjede ikke mennesker, da de sagde, at han skulle tie stille, nej, gudsfrygten var hos ham stærkere end menneskefrygten. Derfor handlede han, som han gjorde og kom i audiens hos kongernes konge. Vi må også lade menneskefrygten fare og fylde os med gudsfrygt, - med det ord, som aldrig forgår, selv om alt andet forgår.

 

I vores sangbog, hjemlandstoner, findes en sang, som jeg holder meget af. Et af versene lyder sådan:

 

Samme Jesus, som i nåde

foran den spedalske stod,

lagde hånden på det hoved,

der lå bøjet for hans fod.

samme Jesus, som da sagde

sit: ”Jeg vil, bliv ren!” han står

endnu rede til at frelse,

til at læge sjælens sår

 

Bøn:

Tak, Jesus,

at du også standser op

på vor vej og spørger:

”Hvad vil du, at jeg skal gøre for dig?” 

                                                Amen

 


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkLord I need you

Med Chris Tomlin fra hans 2010 live album "Here For You"


 

 

 


 

 
   

Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002