FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
22. januar


Du er ikke alene


 

Johs. 16,32b: ”Men jeg er ikke alene, for Faderen er med mig.”

 

Ordene fra Jesus er sagt i forbindelse med hans afskedshilsen til disciplene. Jesus har meget på hjerte i den hilsen, ja, læs den selv ved lejlighed (kap.14-16 i Johannes evangeliet). Han indskærper bl.a. bønnens store mulighed, for han ved, at bønnen kan bevæge ens eget sind og ikke mindst Guds arme.

 

Men lige før han afslutter sin hilsen får han sagt de vigtige ord: ”Men jeg er ikke alene, for Faderen er med mig”. Det er virkelig trøsterige ord. Jesus ved, at han de sidste dage skal udsættes for noget meget negativt. Han vil møde mange skuldre, som er iskolde. Farisæerne, de skriftkloge, ypperstepræsterne og ikke mindst de romerske soldater vil være i stand til at ydmyge ham med skældsord og slag og til sidst en korsfæstelse. Men Jesus ved også, at han midt i alle disse nederdrægtigheder ikke vil være alene, Faderen vil være med ham under alle forhold.

 

Denne herlige hilsen om ikke at være alene, gælder også os. Vi er helle ikke alene, når vi møder kolde skuldre, for undervejs vil Jesus (ligesom på forklarelsens bjerg) lægge sin hånd på vore skuldre og sige et mægtigt ”Frygt ikke, rejs dig!”

 

I dag findes der mange mennesker, som føler sig alene. Det kan være manglende social motivation, det kan være økonomiske problemer, galt i familielivet eller noget helt fjerde. Ensomheden kan snige sig ind på et menneske, så følelsen af mindreværd bliver total.

 

Det er i sådanne øjeblikke vi må gøre opmærksom på Jesu afskedsord. Han vidste, at han ikke var alene. På samme måde kan Gud også give os vished for, at vi ikke er alene. Jesus er både vores, ven, frelser og konge, så der er nok at glæde sig over.

 

Vi kender vist alle sangen af Sebastian, hvorfra vi har ordene:

 

Du er ikke alene
der er en der følger dig
og det' helt på det rene
han har det li'som dig - som dig.

 

Koret i sangen indeholder faktisk en stor sandhed. Vi er ikke alene, der er én der følger dig. Jesus ønsker som den gode hyrde han er, at følge os gennem alle slags dage, både de gode, men også de mindre gode dage. Han ønsker netop, for at bruge hans egne ord, at opsøge og frelse det fortabte.

 

Her kan vi alle være med, for hvem kender ikke til magtesløshed, træthed, manglende motivationer, ja, nogle kan være havnet i et direkte motivationshul. Det skete i øvrigt for Ulrik Wilbek efter den sidste olympiade. Han sagde, at han var havnet i et motivationshul. Men med det igangværende WM viser han med sit gå-på-mod, at man kan springe op på hesten igen og komme videre.

 

Vi må også vise motivation samtidig med, at vi har et fast blik på Jesus. Det er ham, der giver inspiration og motivation til at arbejde videre i hans vingård. Vi må glæde os over, at herredømmet hviler på hans skuldre. (se Es. kap. 9,6).


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkYou're Not Alone

Med og af Downhere


 

 

 


 

 
   

Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002