FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
22. juni

Indstil livskompasset


 

Hebr. 12,1-3: ”Så lad da også os, som har så stor en sky af vidner omkring os, frigøre os for enhver byrde og for synden, som så let omklamrer os, og holde ud i det løb, der ligger foran os, idet vi ser hen til Jesus, troens banebryder og fuldender, som for den glædes skyld, der ventede ham, udholdt korset uden at ænse dets skam og nu sidder på højre side af Guds trone. Hold jer ham for øje, som fandt sig i en sådan modstand for syndere, for at I ikke skal blive trætte og miste modet.”

 

En dag besøgte jeg Baunekirken i Tjørring, Baunekirken. En noget utraditionel kirke. Den er spændende på så mange måder. Indvendig er der muret store og små sten ind i selve muren. Det er beboerne i området, som har medbragt disse sten for sammen at udtrykke fællesskab omkring kirken.

 

Et sted havde man muret et kompas ind fra en skonnert. Kompasset er jo velvalgt i en kirke, fordi det indeholder en stærk symbolværdi. Det er i kirken, vi skal have indstillet vort livskompas, så vi ved hvad vi skal gå efter og ikke farer vild.

 

Jeg har altid betragtet de første tre vers i det 12. kapitel i Hebræerbrevet som et sådant kompas. Her står der, at ”vi skal se hen til Jesus” og ”holde ham for øje”. Det er Jesus, som vi skal være indstillet på. Hvis vores kompasnål er rettet mod ham og hans fuldbragte værk, da er alt i orden, men vender nålen mod alt muligt andet, er den gal.

 

Det er Jesus, det hele drejer sig om. Det er hans frelse, det er hans ord, det er hans navn, som må ligge dybt i vort hjerte og yderst på vor tunge.

 

Det er så befriende at læse Paulus' mange breve, for hans kompas er rigtig indstillet. Igen og igen peger han på Jesus ved at skrive ”i ham”, ”hos ham”, ”for jeres skyld”, ”tro på Herren Jesus”, ”kende Kristi kærlighed”, ”med ham”, ”ved ham” osv. osv. Ja, vi kan selv studere nærmere.

 

Lad os i dag og alle de kommende dage have et godt blik på Jesus. Det giver fred og fjerner den frygt og det mismod, som kunne være på vej. Ja, lad os endnu engang dvæle ved bibelversene til Dagens Ord Andagten i dag, for de siger det, som vi trænger til at høre igen og igen.

 

Bøn:

Herre, hjælp os med at få kompasset indstillet,

så vort blik altid er rettet mod dig og dit frelsesværk.

Lad intet i denne verden få vort blik bort fra dig.

For i dig og hos dig er der fuld frihed og frelse

i enhver situation – også de uventede situationer.

                                                      Amen


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
Lift up your hands

Worship lovsang til opmuntring sunget af den gudsbenådede sanger Gary Valenciano


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002