FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
23. februar


Er du kendt?Er dit navn indskrevet i Livets Bog ?

 

Nahum 1,7: ”Han kender dem, der stoler på ham”

 

I ugebladsverdenen  boltrer man sig i overskrifter som: Kort om kendte, mød kendte folk, kendte folk udtaler sig osv., osv. Man skulle næsten tro, at kendskabet til kendte folk var løsningen, og at de havde bedre svar på tilværelsens mange gåder end andre mennesker. Men er det nu ”de kendte”, der skal lære os, hvad livet er?  Nej, og godt det samme, for i de fleste tilfælde bliver man sørgeligt skuffet, fordi ”De kendte” sjældent har (be)grebet livets hemmelighed, som går ud på at kende Gud..

 

Hør blot, hvad én af vore kendte folk fra filmverdenen udtaler på spørgsmålet ”Tror De på livet efter døden?” – ”Nej, det gør jeg ikke. I den retning er vi mennesker ganske som insekter og mider. Når det er slut, er det slut.” Ja, et sørgeligt vidnesbyrd. Anderledes fortæller afdøde Karl Krebs i sine erindringer om en patient: ”Hvor længe tror dr. Krebs, jeg kan leve?”, spurgte en ung mand mig. ”Ja,” sagde jeg, ”vil du gerne vide det?” ”Ja, det vil jeg”, lød svaret. ”Jeg tror ikke du kan leve længere end til på søndag”, sagde jeg. ”Åh”, svarede han,” så skal jeg mødes med Kristus på søndag.” Se, han kendte Gud og var kendt af Gud, selv om hans navn kun var kendt af få.

 

Tusinder af mennesker stræber efter at få deres navne indskrevet i historien, umættelige efter ære. I Bibelens verden forholder det sig anderledes. Her drejer det sig om at give Gud æren og få sit navn indskrevet i Livets Bog dvs. være kendt af Gud. Om dette beretter Bibelen: ”Hvis nogen ikke var indskrevet i Livets Bog, blev han kastet i ildsøen”, og det betyder, at der er fortabelse for det menneske, der ikke er kendt af Gud.
Livets hemmelighed går ud på at kende Gud

Jesus siger: ”Jeg er den gode hyrde, jeg kender mine, og mine kender mig”. Heraf ser vi, at Gud og mennesket kan lære hinanden at kende – og det er det største og vigtigste for et menneske, at være kendt af Gud, ikke blot som det, man almindeligvis forbinder med kendskab, for Gud kender jo alle, men at være kendt som én af hans egne, som én, der har modtaget Jesus som sin personlige frelser.

 

Takket være frelsen i Jesus Kristus er vi kendt af Gud, og heri må vi finde hvile. Og så alligevel må vi ransage os selv, og bede om, at vi aldrig må falde ind under domsordene fra Jesus: ”Jeg har aldrig kendt jer, vig bort, I, som øver uret.”

 

Der er kun to muligheder. Enten vil vi komme under betegnelsen ”Han kender den stolte i frastand” (Salme 138,6) eller også under betegnelsen ”Han kender dem, der stoler på ham” (Nah.1,7). Ordene ”Stolte” eller ”Stole” afgør sagen. Ordene ligner hinanden, men der er et enkelt bogstav, der skiller. For at blive i billedet. Det er T, som minder om et kors. Det er korset, som afgør alt. Så lad os kaste vort livs anker ved korsets fod og sige med salmisten:

 

Jesus, hold mig ved dit kors,

dér er livets kilde,

fri og åben for enhver

er dens strømme milde.

Ved dit kors, ved dit kors,

hjælp mig at forblive.

              Fanny Crosby


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk


Heart of Worship


 

 

 


 

 
   

Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002