FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
25. november

Flinke-tonen er væk


 

Luk. 4,28: ”Alle i synagogen blev ude af sig selv af raseri, da de hørte det; sprang op, jog ham ud af byen og drev ham hen til kanten af et bjerg, deres by var bygget på, for at styrte ham ned. Men han banede sig vej imellem dem og gik.”

 

Efter fristelsen i ørkenen - de 40 dages ørkenvandring - vender Jesus i Åndens kraft tilbage til sin gerning, som er at undervise om Guds rige. Han går ind i forskellige synagoger og kommer bl.a. til sin barndomssynagoge i Nazaret, hvor han underviser ud fra en tekst i Esajasbogen.

 

I teksten finder han de profetiske ord, som peger på ham selv. Han har selvfølgelig i Åndens kraft fundet dette sted og fundet, at nu var øjeblikket inde til at proklamere Guds riges komme til denne verden, og hvor han er hovedpersonen.

 

”I dag,” siger han, ”er dette skriftord, som lød i jeres ører, gået i opfyldelse”. Og alle gav de ham deres bifald, men senere, da Jesus bliver personlig overfor tilhørerne, vender stemningen 180 grader.

 

Nu er flinke-tonen væk og erstattes med et uhyggeligt raseri, som bevirker, at folk springer op og jager ham uden for byen. Nu skal ham kanøfles. Hvad bilder han sig ind at komme med sådanne udtalelser? Og flere planlægger at skubbe ham ud over kanten af bjerget, ned i mørket.

 

Men Guds riges hovedperson er ikke sådan at udrydde, for han går jo Guds ærinde, himlens og jordens skaber. Stik mod alle onde planer går Jesus sin vej.

 

Vi kan lære flere ting af hændelsen i Nazaret. Der vil også i vore liv være øjeblikke, hvor vi må træde frem og bruge vor frimodighed, men vel og mærke kun, når vi føler os tilskyndet til det af Helligånden. Det er jo Guds planer og ikke vore egne planer vi skal gennemføre. Der er opgaver, som bliver pålagt bestemte personer at udføre - og da gælder det om, at have Helligåndens mod.

 

Vi har eksemplet med Josef af Arimatæa, som er omtalt i Mark. 15,43: ”Josef af Arimatæa, der var et anset medlem af rådet, en mand, som også selv ventede Guds rige; han tog mod til sig og gik ind til Pilatus og bad om at få Jesu legeme.” Og han fik, hvad han bad om. Hvis han havde veget tilbage, hvordan var situationen så blevet? MEN, han følte åbenbart så stærkt i sin ånd, at nu var øjeblikket inde til at gå; så han rejste sig og gik mod landshøvdingens palads.

 

Vi må lige så vel bede om Guds hjælp til at træde til, når det er Guds time.

 

Det andet vi kan lære af Nazaret-hændelsen er den koldfront, som hurtigt kan rejse sig, når sandhedens budskab lyder.  I dag oplever vi desværre også grupperinger, som er imod al vestlig kultur, som stort set bygger på kristendommen. Ja, også her er der nogle som rejser sig og bliver optændt af raseri. Vi oplevede det f.eks. konkret den 11. september 2001, hvor ondskaben nåede uhyggelige højder, ja, bogstavelig talt, og styrtede masser af mennesker med sig i døden. Desværre er ondskaben til stadighed i tiltag - og kærligheden bliver mere og mere kold. 

 

Lad os hver især op til adventstiden - blive fyldt af lyset fra Bethlehems marker, Golgata og fra opstandelseshaven, så vi således bliver godt rustet mod diverse koldfronter i den åndelige verden. 


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
Ilddåb

Med Light Up LionService websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002