FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
27. januar


Du er udvalgt


 

1.Pet.2,9: ”Men I er en udvalgt slægt, et kongeligt præsteskab, et helligt folk, et ejendomsfolk, for at I skal forkynde hans guddomsmagt, han som kaldte jer ud af mørket til sit underfulde lys.”

 

Dagens løfte er vidunderligt. Hver gang jeg møder det, bliver jeg bare begejstret. Det siger noget om Guds ords skabende kraft, som kan omforme negative tankebaner til tro og virketrang.

 

Jeg skal sent glemme en ældre kvinde, som i hele sit liv havde vandret med Gud og derigennem fået nogle gode oplevelser. Jeg spurgte hende, om hun havde lyst til at blive interviewet foran et videokamera. Nølende fik hun sagt, at det nok ikke var en god idé.

 

Og derved blev det, men senere ringede hun mig op og fortalte, at hun med glæde ville dele ud af sine oplevelser med sin frelser. Hun havde lige læst 1. Pet.2,9 om den udvalgte slægt, der skulle forkynde Guds kraft. Ordet havde talt til hende og givet hende frimodighed til at sidde foran et rullende kamera og fortælle om det dyrebareste i hende liv. Jeg lod mig hurtigt overtale og fik et godt vidnesbyrd ind i kassen - et vidnesbyrd, som har talt til mange mennesker.

 

Guds ord kan skabe tro, så mindreværd forvandles til vikingemod. Nu havde den ældre kvinde ikke mere betænkelighed, for Guds ånd havde fejet enhver frygt til side.

 

Herligt at være udvalgt. Hør engang Jesu befriende ord: ”Det er ikke jer, der har udvalgt mig, men mig, der har udvalgt jer og sat jer til at gå ud og bære frugt og blive ved med at bære frugt, så Faderen kan give jer, hvad som helst I beder om i mit navn.”

 

Med den sidste bemærkning om bønnesvar kan vi lige standse op ved Jesu herlige lignelse om enken og den uretfærdige dommer, hvor Jesus slutter med at sige: ”Han vil skaffe sine udvalgte ret – og det i en fart.” Se Luk.18. Herligt, herligt, så skal vi ikke være så meget optaget af uretten – i den øjeblikkelige kirkelige situation eller noget helt andet – men mere, endda meget mere optaget af Jesu stærke løfter om, at han vil føre retten til sejr. Se Es.42,3.

 

Lignelsen om enken og den uretfærdige dommer er en fuldtræffer. Den fortæller, at vi skal være utrættelige i vor bøn, så skal Gud nok sørge for at uretten taber terræn. Enken havde jo ikke særlig mange argumenter at fremføre – hendes status var heller ikke noget særligt – men alligevel bruger Jesus eksemplet med en enke for at understrege, at selv det svageste led har betydning for at Guds suveræne magt kan komme til udfoldelse. Enken bliver da heller ikke gjort til skamme. Papirerne bliver skrevet under af dommeren, og enken kunne gå bort som en fri og hjulpen kvinde.

 

Jo, Gud vil skaffe sine udvalgte ret, når de bestormer himlens porte med suk og bønnebegæringer.

 

Et andet sted står der: ”Mit råd står fast, jeg fuldbyrder al min vilje. Jeg bringer min ret, den er ikke fjern, den tøver ikke.” Es. 46,10 og 13. Så lad os frimodigt hilse den ny dag velkommen. Gud svigter ikke de udvalgte i Kristus.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
How great is our God

Live praise and worship med Darlene Zschech og derunder en version med Chris Tomlin hvor der synges på et antal forskellige sprog


 

 

 

The splendour of the King
Clothed in majesty
Let all the earth rejoice
Let all the earth rejoice

He wraps himself in light
And darkness tries to hide
And trembles at His voice
And tremble at His voice.

How great is our God
Sing with me
How great is our God
All will see how great
How great is our God.

Age to age He stands
And time is in His hands
Beginning and the end
Beginning and the end.


 
The God-head three in one
Father, Spirit, Son
The lion and the lamb
The lion and the lamb.

How great is our God
Sing with me
How great is our God
All will see how great
How great is our God.

How great is our God
Sing with me
How great is our God
All will see how great
How great is our God.

Jesus, name above all names
You are worthy of our praise
And my heart will sing
How great is our God.

Jesus, name above all names
You are worthy of our praise
And my heart will sing
How great is our God.

Hallelujah - (gentages frem til slutningen)
   

Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002