FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
28. januar


På festens dag


 

Zef. 3,17: ”Han glæder sig over dig med jubel som på festens dag.”

 

Her har vi et herligt udtryk fra én af de små profeter, Zefanias. Gud glæder sig over os som på festens dag. Det udtryk forstår man, når man selv har været midtpunktet i en fest eller blot har været deltager. Læs gerne også Zef.3,14-17. Herlig læsning.

 

Forleden fejrede vi vort barnebarns 8 års fødselsdag. Denne gang ønskede hun sig ikke en kagemand (kone), men derimod en drømmekage – og selvfølgelig blev hendes ønske opfyldt. En herlig drømmekage var blevet bagt, og vi andre glædede os til at være med ved bordets glæder.

Barnebarnet fulgte nøje med, da noget af kagen blev skåret ud og sat på en tallerken. Flag skulle der selvfølgelig også til, for en fødselsdag skal fejres. Stolt tog hun tallerkenen og bar den hen til fødselsdagsbordet.

 

Det blev en festens dag. Alle deltagere var glade og selvfølgelig ikke mindst fødselaren, for bagefter var der gaver, der skulle pakkes ud.

 

Jeg synes profeten Zefenias har ramt plet, når han bruger billedet med festens dag, for er der noget, som kan få smilene frem, er det en fest med glæde og højt humør. Se, det er en sådan fest, som profeten bruger for at tydeliggøre Guds kærlighed.

 

”Frygt ikke, Zion, lad ikke hænderne synke! Herren din Gud er hos dig, helten, der bringer frelse. Han fryder sig i glæde over dig og viser dig sin kærlighed på ny. Han jubler over dig med fryd som på festens dag.” versene 16 og 17.

 

Så har vi lov til at hvile i, at Guds kærlighed er enorm. Han ønsker virkelig at tydeliggøre sin kærlighed med billedet om festen. Det er anskuelighedsundervisning på højeste plan.

 

I Bibelen har vi flere beretninger, som henleder opmærksomheden på festens dag. Vi har brylluppet i Kana, som er en smuk beretning med mange vinkler.

 

Jeg synes bl.a., at udtrykket ”Og vinen slap op” kan give stof til eftertanke. Vin er jo i Bibelen brugt som udtryk for glæde.

 

Maria, Jesu mor, ser problemet med vinen, der er sluppet op og henvender sig til Jesus. Han tager sig af problemet og beordrer 6 store krukker fyldt op med vand, som han på sin egen måde forvandler til god vin. Jo, der skulle ikke mangle noget ved fejringen af brudeparret, heller ikke den gode vin, for en bryllupsfest kunne den gang strække sig over flere dage, hvor hele landsbyen og hele familien og vennekredsen deltog.  

 

Jesus beviste med sin handling, at han er parat til at afhjælpe ethvert problem. Der skulle ikke mangle noget ved festen, heller ikke af den gode vin.

 

Gud er virkelig interesseret i at fylde vores tomme bæger op. Vi skal blot komme som vi er og som vi har det, så er han villig til at give os velsignelser fra de himmelske forrådskamre. Med sin guddomskraft kan han forvandle vore vanskeligheder til velsignelser.

 

Aleneste Gud i himmerig

ske lov og pris for sin nåde,

som han har os skænket faderlig,

at fri os af syndens våde!

På jorden er kommet stor fryd og fred,

vi mennesker må vel glædes ved

Guds yndest og gode vilje.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkPraise to our God

Herlige israelske toner


 

 

 


 

 
   

Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002