FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
29. januar


Lær Ester at kende


 

Esters bog 8,3: ”Men Ester henvendte sig atter til kongen, og hun kastede sig ned for hans fødder og græd og bønfaldt ham om at afværge de onde råd, agagitten Haman havde lagt op imod jøderne.”

 

For mange år siden fik jeg via TV optaget en bibelsk film ved navn ”Ester”. Ved gennemgang af de gamle VHS-bånd genså jeg titlen og lovede mig selv at se filmen ved lejlighed. Det blev så denne weekend.

 

Der er efterhånden produceret både gode og dårlige bibelske film, men filmen om Ester greb mig, fordi budskabet i den er særdeles aktuelt. Desuden var rollerne også besat af skuespillere, som virkede troværdige.

 

Filmen indledes med, at vi ser den jødiske pige Ester hos fætteren Mordekaj, som har taget hende i pleje på grund af forældrenes død. Kort tid efter indfanger kong Ahasverus’ en hel del piger, fordi han ønsker at udvælge sig en dronning. Ester har imidlertid gemt sig for ikke at blive taget med, men hun bliver opdaget og bliver ført af sted sammen med de andre piger.

 

På slottet bliver pigerne ført frem for kongen, som lægger mærke til Ester. Han vælger hende, og kort tid efter bliver hun kronet til dronning.

 

Kongen har udnævnt en hofmarskal ved navn Haman, som viser sig at være særdeles magtsyg. Alle skal bøje hoveder for ham, men da han opdager, at Esters fætter Mordokaj unddrager sig, bliver han krænket. Han beslutter sig for at fjerne ikke blot Mordokaj, men også hele det jødiske folk. Han udnytter sin position (har fået kongens signetring) og udsender et dekret til samtlige 127 provinser, hvor man på kongens bud skal dræbe jødiske mænd, kvinder og børn.

 

Mordokaj for nys om sammensværgelsen og giver Ester besked om den grufulde plan. Han foreslår, at Ester straks må gå til kongen og afsløre komplottet, for ellers kan det blive for sent – også for hende selv.

 

Ester er grædefærdig, men midt i fortvivlelsen beder hun Mordokaj om at arrangere bøn og faste i tre dage. Derefter vil hun gå til kongen og afsløre Hamans afskyelige plan. Efter fasten går hun til kongen, men bliver forinden advaret om, at man ikke sådan bare kan gå til kongen. Man kan kun få adgang, hvis kongen retter scepteret mod den besøgende. Heldigvis bliver sceptret rettet mod Ester, der modigt forklarer sit ærinde. Kongen bliver vred på Haman og sender ham i den galge, som var tiltænkt Mordokaj.

 

Ester får fornyet tro på det hele og med Mordokaj som ny hofmarskal udsendes et nyt dekret, som redder jøderne fra udslettelse. Ester udnytter den nye platform med fætteren og får udsendt endnu et budskab om, at jøder hvert år skal fejre redningen med en fest, som får navnet Purim.

 

Vi kan lære meget af Ester. Hun udviste et fantastik mod, ja, var faktisk parat til at gå i døden for at hjælpe sit folk mod udslettelse. Esters nød for det jødiske folk er værd at efterligne, for også i dag bliver jøderne chikaneret og fordrevet. Bed for det jødiske folk. Der er forøvrigt også lavet en musical film om Esther. Se og lyt evt. til en dejlig sang fra denne film http://youtu.be/ANm2Y1Qm0a4

 

 

Læs endnu engang fortællingen om ”Solsikken fra Theresienstadt”, som kan downloades her på dette website - klik her. Bed også meget gerne om, at den fortælling må blive til en bog og evt. blive filmatiseret.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
Glorify You Alone

Worship with tears


 

 

 


 

 
   

Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002