FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
Størst af alt er KÆRLIGHED

Størst af alt er kærlighed


 

1. Kor. 13,13: ” Så bliver da tro, håb og kærlighed, disse tre; men størst af dem er kærlighed.”

 

Bibelverset til Dagens Ord er fra kapitlet, som kaldes ”Kærlighedens lovsang.” Det er Paulus, som på sin fine måde skriver om kærlighedens mange facetter. Ordene nærmest vælter ind over hinanden, så begejstret er Paulus over kærligheden, som har fået sit enestående udtryk i Jesus.

 

For en årrække siden betænkte én af mine venner mig med en lille gave til min samling af kristen symbolkunst. Han forærede mig et lille symbolkunstværk, som han selv har lavet - for, at udtrykke tro, håb og kærlighed.

 

I et ledsagende brev skriver han om de tanker, han har gjort sig:

 

”Jesus siger: ”Kom og følg mig, så vil jeg gøre jer til menneskefiskere, se til at I elsker hinanden, så verden kan se, at I er udsendt af mig.” Den indbyrdes kærlighed kristne imellem er vidnesbyrdet om Guds rige, for Guds inderste væsen er kærlighed.


Tro, håb og kærlighed.

Øjet i ankeret er til fiskesnøren og samtidig symbol på evigheden.
Krogene i ankeret er fangstkroge.
Maddingen er kærligheden ”hjertet”.
Korset er frelsen.

 

 Så vidt brevet.

 

Jo, der er noget at fundere over med dette lille kunstværk. Hjertet er det mest dominerende og faktisk tredimensionelt, hvilket desværre ikke ses helt tydeligt på billedet (til højre for denne tekst). Min ven har med sit lille og gennemtænkte arbejde sat fokus på det inderste i kristendommen.

 

Troen, symboliseret ved korset.
Håbet, symboliseret ved ankeret og endelig
kærligheden symboliseret ved et tredimensionelt hjerte.

Hjertet i dette kunstværk minder til forveksling om noget levende. Med nænsom hånd kan man trykke hjertet ned, idet det er lavet af en gummimasse. Min ven fortalte selv i den forbindelse, at vi skal have et blødt hjerte, der er påvirkeligt. Et hårdt hjerte må vi ikke have.

 

Jo, vi må have et blødt hjerte, der er påvirkelig af Guds ånd. Kærlighedens ånd må kunne trænge dybt ned i hjertet og påvirke det hele menneske. Og for at det må ske, må vi igen hen til vinduet ud mod Golgata og dér se det Guds lam, som bar alverdens synd. Se så længe på frelsesværket, at kærlighedens ild til sidst tænder en brand i vort hjerte.

 

”Jeg tænkte, jeg vidste, hvad kærlighed var;

jeg tro´de, at jeg selv var god.

Da så jeg en dag på et kors en mand,

hvis legeme drypped´ af blod.  

                                           Chr. Ludwigs


Jo! Guds inderste væsen er så sandelig kærlighed! Læs gerne hele kærlighedskapitlet, 1. kor. 13 i bibelen online på hverdagsdansk eller bibelen på nudansk online.

 

Lad os forfølge dette emne om tro, håb og kærlighed lidt mere. Lad os kigge på tre bibelvers om emner, der udtrykker sejr i den åndelige verden. Skriftstederne har samme kapitel (4) og samme vers (18). (Blot en lille pædagogisk huskeregel uden sammenligning i øvrigt).

Kap. 4 vers 18 i Romerbrevet møder vi troen:”Med håb imod håb troede han, at han skulle blive fader til en mængde folkeslag”. Verset handler om Abrahams udholdende tro. Ikke så sært, at han bliver kaldt ”de troendes fader”. Han troede på, at Gud kunne gribe ind, selv om omstændighederne talte imod, og hans tro blev ikke gjort til skamme. Han blev stamfader til et helt folk.

 

Kap. 4 vers 18 i det andet brev til Timoteus  møder vi håbet. ”Ja, Herren vil fri mig fra alt ondt og bringe mig frelst ind i sit himmelske rige. Ham være ære i evighedernes evigheder! Amen ... og i vers 7-8 læser vi "Jeg har kæmpet den gode kamp, fuldført løbet og bevaret troen. Nu venter belønningen forude, retfærdighedens sejrskrans ... ”  Paulus udtrykker det store håb og sin uforbeholdne tro på at han - og vi andre - nok skal nå frem til Himlen. Det er det håb, vi må holde fast i, om vores himmelske Guds rige med lovsang og tilbedelse.

 

Kap. 4 vers 18  i det første brev fra Johannes læser vi om kærligheden: ”Guds kærlighed giver ikke plads til frygt. Tværtimod, Guds fuldkomne kærlighed jager frygten på flugt ... ” Her møder vi kærlighedens discipel med kærlighedens udtryk. Den kærlighed, som er så grænseoverskridende og kontant. Jesus udviste den allerstørste kærlighed ved at lade sig ”trække igennem mudderet”. Han lod sig frivilligt korsfæste uden at ænse skammen, for det var alene kærligheden, der drev ham og opfyldte ham.

 

Så lad os holde fast i den tro, det håb og den kærlighed, som Jesus har vist os.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkKnow us by our love

med og af Moriah Peters

Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002