FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
3. januar

Glædesbud til de afmægtige


 

Esajas kap. 61 vers 1-2:

Herrens Ånd er over mig, fordi han har udvalgt mig. Han har sendt mig for at bringe godt nyt til de afmægtige og genoprette dem, hvis hjerte er knust. Jeg skal forkynde frihed for de fangne og løse de bundnes bånd. Det bliver en tid, hvor Herren tager imod alle, som kommer til ham, men han vil også straffe de ulydige. Han vil trøste dem, der sørger.

 

Ordene er hentet fra den tekst, som Jesus prædikede over - i Nazarets synagoge. Her lød det frihedsbudskab, som hele menneskeslægten havde brug for. ”I dag,” sagde Jesus, ”er dette skriftord, som I lyttede til, gået i opfyldelse.

 

Et herligt budskab, som flere forfattere, har beskæftiget sig med, men i dag vil vi rette vor opmærksomhed - på et af H.C. Andersens dejlige eventyr:

 

Den gamle Gud lever endnu.

Det var en søndag morgen. Solen skinnede klart og varmt i stuen. Mild og forfriskende strømmede luften ind gennem det åbne vindue, og ude under Guds blå himmel, hvor mark og eng stod med grønt og blomster, jublede alle småfuglene.

Medens der
således udenfor - var glæde og lyst, boede sorg og elendighed inde i huset. Selv konen, som dog ellers altid - var ved godt mod, sad denne dag ved frokosten - og så bedrøvet ned. Endelig rejste hun sig op - uden. at have smagt en bid, tørrede sine øjne - og gik hen imod døren. Det syntes, som lå der en forbandelse over dette hus.

Dyrtid var der i landet. Med næringen gik det dårligt. Skatterne blev mere og mere trykkende. År efter år forfaldt husvæsnet, og til sidst var der ikke andet her, at forudse -
end armod og elendighed.

Alt dette havde i lang tid nedtrykt manden, som ellers var en flittig og ordentlig borger. Nu fortvivlede han rent -
ved, at tænke på fremtiden, ja, ytrede endog mangen gang, at han ville gøre en ulykke på sig selv, og således have ende på dette trøstesløse liv.

Hverken hjalp det, hvad hans kone i sit gode humør sagde, ikke heller hans venners verdslige eller åndelige trøstegrunde. Han blev herved kun endnu mere tavs og sorgfuld, ja, det var let at indse, at hans stakkels kone også måtte tabe modet. Dog med hendes sørgmodighed havde det en ganske anden beskaffenhed, som vi nu skal høre.

Da manden så, at hans kone sørgede, og at hun ville ud af stuen, holdt han hende tilbage og sagde: ”Du slipper ikke bort, før du siger mig, hvad du fejler”? Hun tav en stund. Derefter drog hun et dybt suk og sagde: ”Åh, kære mand, jeg har drømt i denne nat, at Gud var død, og alle englene fulgte ham til graven!” ”Hvordan kan du dog tro eller tænke - sådant noget dumt tøj?” svarede manden, ”ved du ikke nok, at Gud aldrig kan
dø!”

Da strålede den gode kones ansigt af glæde, og idet hun trykkede begge sin mands hænder, udbrød hun: ”Altså lever den gamle Gud endnu!” ”Javist,” svarede manden, ”hvor kan vi da tvivle på det?” Da omfavnede hun ham, så på ham med huldsalige øjne, der strålede af tillid og fred og glæde, idet hun sagde:

”Ih, du kære mand, når den gamle Gud lever endnu, hvorfor tror og stoler vi da ikke mere på ham? Han har talt hvert hår på vort hoved. Ikke ét falder af uden hans vilje. Han klæder liljerne på marken, giver fuglene deres føde og ravnene deres rov.

Med disse ord blev det for manden, ligesom der faldt en hinde fra hans øjne, og som om , at alle tunge bånd om hjertet løsnedes. For første gang i lang tid - smilede han - og takkede sin fromme, kære kone - for den list, hvorved hun havde genoplivet hans døde tro på Gud - og kaldt hans barnlige tillid tilbage.

Da skinnede solen endnu venligere ind i stuen på tilfredse menneskers ansigt. Luften viftede mere vederkvægende om smilet på deres kind. Og fuglene jublede endnu lydigere hjertes tak til Gud.Så vidt denne opmuntrende fuldtræffer fra H.C. Andersen, som giver en del stof - til eftertanke.

Gud lever så sandeligt - og har åbenbaret sig i sin søn Jesus Kristus - og HelligÅnden bekræfter dette.

Så når bare vi af hjertet tror,
da er ingen bøn for stor!!


Kærlig hilsen og Guds fred - www.dagens-ord-andagt.dk


Dagens Lovsang


Speak O Lord

Med Kristyn Getty
Modtag pr. mail

Modtag en ny andagt pr. mail hver dag.
Det er gratis og uforpligtende.
- send en mail med dit navn til mail(at)dagens-ord-andagt.dk
og skriv "Ønsker andagt pr. mail"Støt gerne

Dagens Ord Andagt Internetmission

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

Reg. nr. 1551 kontonr. 478 348 2738
eller
MOBILE PAY telefon 3042 5207

   

Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002