FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
30. november

Gud svigter ikke sin arvelod


 

Sal. 91,15: ”I trængsel er jeg hos ham, jeg frier ham og giver ham ære.”

 

Løftet er først og fremmest tiltænkt det jødiske folk, som Gud ikke vil svigte. Gud har selv udvalgt det. Det stor meget træffende i 5. Mos.7,7-8: ”Det er ikke fordi I er større end alle de andre folk, at Herren fattede kærlighed til jer og udvalgte jer; for I er det mindste af alle folk. Men fordi Herren elskede jer og ville opfylde den ed, han tilsvor jeres fædre, førte han jer ud med stærk hånd og udfriede dig af trællehuset, af egypterkongens magt.”

 

Jo, Gud har med stærk hånd ledt det jødiske folk igennem generationer og ført det til det land, som i dag hedder Israel. Undervejs har jøderne måtte døje meget af andre folkeslag - som en klog mand har sagt kan der jo ikke være plads til to udvalgte folk. Nazisterne troede, at de var det udvalgte folk, men de tog fejl. Det var fortsat jøderne, som stod Guds hjerte nær. Ja, ”han fandt det i ørkenlandet (Abrahams udvælgelse) i den tomme, hylende ødemark; han kredsede om det, holdt øje med det, passede på det som sin øjesten.” 5. Mos.32,10.

 

Ad alle mulige veje blev jøderne draget mod deres eget land, Israel. Siden oprettelsen i 1948 har de måtte kæmpe for det stykke jord, som er deres, ifølge de profetiske bøger. I 1948, 1956, 1967 og 1973 måtte israelitterne kæmpe for deres eksistens og deres land. Selv i dag er de forberedt på ethvert angreb fra folkeslag, som helst så dem ende i Middelhavets bølger, men Gud står vagt om sit folk. Gud glemmer nemlig ikke sine løfter:

 

5. Mos.4,31: ”For Herren din Gud er en nådig Gud, han lader dig ikke i stikken, han ødelægger dig ikke, og han glemmer ikke den pagt, han tilsvor dine fædre.” se også 5. Mos.31,8.

 

Gud husker pagten med sit folk, selv om de undervejs har oplevet uforståelige og uretfærdige trængsler. Som folk har de været hadet, men også elsket. Sådan er det også i dag.

 

Men en dag vil Gud give sit folk stor ære. Ja, han har allerede gjort det, men en dag skal alle folkeslag se hen til Guds udvalgte folk og glædes over dets eksistens og mission.

 

Lad os i taknemmelighed bede for det folk, som gav os Jesus, jødernes konge. Vi må aldrig glemme, at Jesus selv var jøde, og at han er slutstenen på alle profetiernes opfyldelse Og her hører vi med af Guds nåde. Vi har lov til at kalde os kongebørn, indpodet i kvisten fra Isais stub.

 

Jo, Gud har givet jøderne et godt løfte, men det samme løfte gælder også os, som har valgt at blive indpodet i kvisten fra Isais stub. Også vi får at vide, at Gud er med os i trængslen, og en dag vil han give os ære. Løftet gælder hele dagen og alle dage. Har vi fået løftet om morgenen kan vi være sikre på, at det også gælder om aftenen. HAN vil UDFRI os og han vil give os ÆRE, for ingenting er jo umuligt for vor Gud.

 

Gør døren høj, gør porten vid!

Den ærens konge kommer hid;

Han hersker over alle land

og er alverdens frelsermand.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
Glorify You Alone

Worship with tearsService websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002