FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
6. oktober

Giv din tro føde og din frygt vil sulte


 

Matt. 4,4: ”Mennesket lever ikke af brød alene, men af hvert ord, som udgår af Guds mund”.

Vi kender godt ordene, i hvert fald de første seks, som bruges i mange forbindelser, men ofte glemmer man at føje resten til fra det oprindelige citat ”men af hvert ord, som udgår af Guds mund”, sagt af Jesus i ørkenen, da han blev fristet af Djævelen.

 

Jesus praktiserede selv det, han fik sagt i ørkenen. Han levede af Guds ord. Igen og igen måtte han klynge sig til det, - også til sidst, da han blev korsæstet, blev Guds ord det, som kom over hans læber. Det er dette vigtige livsprincip, vi må tage til efterretning.

 

Alt for ofte har vi ladet vor tids toneangivende kredse og personer bestemme, hvad der var godt for mennesket, men bygmestrene glemte, at ”Guds ord det er vort arvegods, det skal vort afkoms være” (skrevet af Grundtvig).

 

Det er Bibelen vor generation trænger til, for Guds ord er det salt, vi behøver, hvis vi skal overleve. Igennem århundreder har Guds ord formået at give mennesker nyt håb.                

 

Vor store reformator, Martin Luther, fik for alvor øje for Bibelens ord, da afladshandelen bedrog et uvidende folk. Luther ønskede, at hver borger skulle kunne læse Bibelen og selv kontrollere afladshandelens vildskud. Han fik Bibelen oversat til tysk.

 

I min tid som skolelærer - i en kristendomstime - hørte vi om Martin Luther, og jeg læste Davids salme 118. Denne salme går i dag under benævnelsen ”Luthers salme”, fordi han læste den natten før, han skulle forsvare sine meninger ved rigsdagen i Worms.

 

Jeg stillede følgende spørgsmål til eleverne: ”Hvorfor tror I, han fandt trøst? Og ganske selvfølgeligt svarede en elev: ”Hvis han ikke havde læst i Bibelen, så havde han ikke fået svar fra Gud.” Og her er vi inde ved sagens kerne. Ved bibellæsning kan vi få svar fra Gud eller sagt med andre ord: Giv din tro føde og din frygt vil sulte.

 

Alt for mange mennesker er i dag præget af frygt, som alt for ofte styrer menneskers tanker, som til sidst kan gå i selvsving af bare frygt. Den bedste medicin mod frygten er Guds eget ord, hvor der gang på gang står ”Frygt ikke!” Det skulle stå 365 gange – et ”frygt ikke” til hver dag i året.

 

Frygten er en farlig fjende, for den kan få os til virkelig at holde os tilbage med at melde os ind i kampen for evangeliet. I går hørte jeg Iben Thranholm sige, at det er rigtigt, at Jesus var barmhjertig, den gode hyrde, men han var også ”Kriger”. Overalt gik han imod det onde.

 

Vi er også som disciple sat til at stå som en kriger med Guds ord som sværdet. Men før vi bruger det, må vi selv være fyldt af Guds løfter – og der er nok at tage af, f.eks.: ”Har jeg ikke sagt dig, at hvis du tror, vil du få Guds forunderlige magt at se?” Johs.11,40.

 

Ez. 3,1: ”Så sagde han til mig: ’Menneske, spis det, du ser her! Spis denne rulle, og gå så hen og tal til Israels hus.’ ”

 

Så giv din tro føde med Guds ord, så vil din frygt sulte.

 

Thi når vor sjæl er i Guds hånd,

Guds ord i mund og hjerte,

da brister for os alle bånd,

som pine kan og smerte,

da åbner sig som aldrig før

Gudsrigets port, Gudshusets dør og livets kilder alle.

 

                                 N.F.S. Grundtvig

                                           (3. vers af ”Han som har hjulpet..”)


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk


Dagens Lovsang


Lær mig at kende dine veje


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002