FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
7. februar


Årets første erantis


 

Rom. 12,12: ”Vær glade i håbet, tålmodige i trængslen og udholdende i bønnen.”

 

Forleden opdagede jeg vores første erantis i haven. Den havde oven i købet fundet vej op igennem nogle granitskærver. Der stod den frejdig og stolt over, at den var nået så langt – og så som den første – de andre erantis, som kun skulle bryde op gennem jorden andetsteds i haven, stod med nogle få skud. Selv vintergækkerne stod kun halvt udsprunget.

 

Jo, den enlige erantis fangede min opmærksomhed og jeg måtte fotografere den, for den mindede mig virkelig om det forår, som ikke er så langt borte. Det er ikke tilfældigt, at den kaldes en forårsbebuder. Jeg kunne ikke lade være med at gennemtænke dens stædighed og livsmod. Selv tunge granitskærver kunne ikke spærre vejen for den. Den måtte vise, hvad den var bestemt til: En forårsbebuder.

 

Jeg har i den sammenhæng valgt et ord af Paulus, som ligeledes bringer håb med tre små sætninger. Jeg tror aldrig, jeg vil glemme dem, for de blev sagt i forbindelse med en bestemt lejlighed

 

Min mor plejede altid at føje et bibelord til, når vi havde snakket sammen i telefonen. I 1979 havde jeg en snak med hende i forbindelse med min fødselsdag. Jeg husker ikke, hvad vi snakkede om, men jeg husker så tydeligt, at hun sluttede med Paulus’ tre sætninger, som hver for sig giver os et puf i den rigtige retning. Henvisningen 12,12 også nem at huske. Det blev også den sidste fødselsdagshilsen fra min mor, idet hun døde i efteråret -79. Jo, det er velsignet at få en sådan hilsen, som bliver bevaret i hjertekammeret.

 

De tre sætninger er ofte dukket op i min bevidsthed, fordi angiver den kurs, vi altid må have. Vi må være fyldt med håb, vi må være tålmodige og vi må være udholdende – ligesom den lille erantis, der absolut vil frem i lyset – koste, hvad det koste vil.

 

I dag læste jeg lige salme 112, som på udmærket måde supplerer Paulus. Her står: ”Han frygter ikke for onde tidender, hans hjerte er trøstigt i tillid til Herren, fast er hans hjerte og uden frygt, indtil han skuer sine fjender med fryd..” vers 7 og 8.

 

Jeg repeterer lige:

1) Vær glade i håbet. Det betyder, at vi skal holde øje med Guds løfter, som hver for sig indeholder håb – og ser vi det håb, må vi gerne bryde ud i lovsang, for håb er vel en lovsang værd.

 

2) Tålmodige i trængslen. Ingen går fri af trængsler, men spørgsmålet er, hvordan vi tager dem. Trængsler kan være så mange slags. Der kan være problemer, der hurtigt lader sig løse, men der kan også være alvorlig krise. I den forbindelse hørte jeg lige i dag, at kineserne har to tegn for krise. Det ene betyder fare og det andet betyder mulighed. Lad os holde mulighederne for øje, de er der som håb fra vor skaber.

 

3) Udholdende i bønnen. Her har vi nok alle sammen udvist for lidt udholdenhed. Vi må lære af Jesus, der i flere sammenhænge opmuntrer os til at holde ud i bøn. Gud er jo ikke tunghør. For Gud er det det samme at høre det samme som at svare. Det er fællesnævneren for alle Jesu udsagn.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
In his time


  

   

Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002