FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
9. februar


Guds ords autoritet


 

Josua 21,45: ”Ikke ét af alle de gode ord, Herren havde talt til Israels hus, faldt til jorden; alle sammen gik de i opfyldelse.”

 

Ordet fra Josua er værd at standse op ved, for det indeholder den styrke og det guddommelige kald, som Gud til enhver tid ønsker at give videre til sin menighed over alt på jorden. Det er nødvendigt brød for troens liv og vækst.

 

Vi ved jo fra dagligdagen at vores kost skal være varieret og næringsfyldt. Det nytter jo ikke, at vi dagen lang spiser småkager og slik. Det hævner sig. Der skal sund kost til, for at vi kan have det godt og fungere.

 

På samme måde er der også en åndelig lov, der fortæller, at sund kost befordrer troen og livsglæden.

Et sådant nødvendigt kosttilskud har vi i dagens ord.

 

Helt siden Abraham har vi løftet om det forjættede land. ”1. Mos.12,7: Men Herren åbenbarede sig for Abram og sagde til ham:’ Dit afkom giver jeg dette land!” Da byggede han et alter for Herren, som havde åbenbaret sig for ham.” Også Isak og Jakob og siden hen Moses og Josua fik det samme løfte: Jeg har beredt et land for jer, I skal blot indtage det.” Gud havde planlagt det, han ville blot have nogle samarbejdspartnere med på idéen.

 

Josua var den sidste i rækken. Han skulle én gang for alle indtage landet og lade Guds velsignelse hvile over stedet. Med Guds hjælp gjorde han det, og til sidst måtte han erkende, at Gud havde været med hele vejen, lige fra Abrahams dage, da det første løfte lød, og indtil nu, hvor landet var indtaget, så han måtte give luft for sin begejstring, og den får vi i kap.21 vers 45. Gud har været trofast gennem det hele. Han har stået inde for hvert eneste løfte, som blev afgivet. Alle løfter er blevet opfyldt.

 

Det er en sådan hilsen, vi trænger til at høre i dag. Det kan opflamme den blafrende tro til at tro på Guds magt og parathed til at gribe ind. Alt for ofte kan vi sidde på hænderne, mens vi stirrer ud i luften efter Guds virke, som er til stede i enhver tænkelig situation, han ønsker blot at vi ser ham åbenbare sig i sit ord. Ligesom Gud åbenbarede sig for Abraham, kan Gud også åbenbare sig for os gennem sit eget ord. Når det sker, falder hjertet til ro, og vi vover at tro på Guds almagt.

 

Hvad er det så Josua får sagt i troens fulde vished: IKKE ÉT ENESTE af ALLE DE GODE ORD, som Gud fik sagt, er faldet til jorden. Alle er de gået i opfyldelse. Se, det er da et budskab. Josua påstår, at alle Guds ord er gode ord. De har alle sammen troens spirekraft i sig. De skal blot optages i hjertekulen, så sker underet. Mennesket får fred, og Gud får frit råderum.

 

Bøn:

Herre, vi takker dig for budskabet fra Josua.

Lad os tage det til hjertet og tro det.

Tak, at alle dine løfter er gode og

at du våger over hvert eneste løfte

for at opfylde det.

Tak, at dit råd står fast

og du fuldbyrder al din vilje (Es.46,10.)

Det gælder vort lands situation,

men også det enkelte menneske,

som i dag søger dig for frelse og helbredelse.

Tak, Gud, at vi aldrig bliver gjort til skamme,

når vi satser på dig.

                                       Amen


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkGod's Will

Med og af Martina McBride


 

 

 


 

 
   

Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002