FORSIDEN
SEPTEMBER MÅNED
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
28. oktober 2012


Tro, håb og kærlighedGud har alt under kontrol.

 

1. Kor. 13,13: ”Så bliver da tro, håb og kærlighed, disse tre; men størst af dem er kærlighed.”

 

Bibelverset til Dagens Ord er fra kapitlet, som kaldes ”Kærlighedens lovsang.” Det er Paulus, som på sin fine måde skriver om kærlighedens mange facetter. Ordene nærmest vælter ind over hinanden, så begejstret er Paulus over kærligheden, som har fået sit enestående udtryk i Jesus.

 

Tro, håb, og kærlighed er begreber, vi møder i Bibelen, og som vi altid må holde fast i. Jeg har fundet tre skriftsteder, som på hver sin måde understreger disse fine begreber. Skriftstederne har samme kapitel og samme vers. Så kan vi jo tænke på, at de tre vers udtrykker sejr i den åndelige verden.

 

I vers 18 kap. 4 i Romerbrevet møder vi troen:”Og han troede mod håb med håb, så han blev fader til mange folkeslag, som det var sagt: ´Således skal dit afkom være´ ”.

 

Verset handler om Abrahams udholdende tro. Ikke så sært, at han bliver kaldt ”de troendes fader”. Han troede på, at Gud kunne gribe ind, selv om omstændighederne talte imod, og hans tro blev ikke gjort til skamme. Han blev stamfader til et helt folk.

 

I vers 18 kap 4 i det andet brev til Timoteus møder vi håbet. ”Herren vil fri mig for hvert ondt anslag og frelse mig ind i sit himmelske rige; ham være æren i evighedernes evigheder! Amen.”

 

Her udtrykker Paulus det store håb om engang at nå Himlen. Det er det håb, vi må holde fast i, at der bag forhænget findes et rige med lovsang og tilbedelse.

 

I vers 18 kap 4 i det første brev fra Johannes læser vi om kærligheden: ”Frygt er ikke i kærligheden, men den fuldkomne kærlighed driver frygten ud; for frygt har med straf at gøre, og den, der frygter, er ikke blevet fuldkommen i kærlighed.”

 

Her møder vi kærlighedens discipel med kærlighedens udtryk. Den kærlighed, som er så grænseoverskridende og kontant. Jesus udviste den allerstørste kærlighed ved at lade sig ”trække igennem mudderet”. Han lod sig frivilligt korsfæste uden at ænse skammen, for det var alene kærligheden, der drev ham og opfyldte ham.

 

Så lad os holde fast i den tro, det håb og den kærlighed, som Jesus har vist os.

 


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
Kun en dag, et øjeblik af gangen

Fra den kristne sangskat. Her sunget af Lis og Per.
Om Faderens omsorg som der blandt andet kan læses om i 5. Mosebog 33,25 og Es 9,5


 

 

 

1. Kun en dag, et øjeblik ad gangen -
hvilken trøst, hvordan det end mig går!
Hvorfor skal mig uro holde fangen -
i min Faders hånd jo alting står?
Han, som har for mig en faders hjerte,
hver en dag han også sende vil
mig den del jeg får af fryd og smerte,
som han ser, jeg trænger til.

2. Selv han alle dage nær vil være
give nåde for hver enkelt tid.
Hver en dags bekymring vil han bære,
»Kraft og Råd« han er for os med flid.
Han bevarer alle sine kære,
denne omsorg tar han selv på sig.
»Som din dag er, skal din styrke være!«
Dette løfte gav han mig. 
3. Hjælp mig da at hvile trygt og stille
kun på dine løfter, Herre kær,
og ej troens dyre trøst forspilde,
som i Ordet er mig ganske nær.
Når mit sind er af bekymring fangen,
lær mig, af din hånd jeg tage kan.
Kun en dag, et øjeblik ad gangen, 
til jeg når dit gode land.
   


Oktober 2012

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
40 
41 
42 
43 
44 
 
 
 
 
Modtag pr e-mail hver dag - gratis - Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerneStøt os økonomisk og vi sender gerne ovenviste trykt som visitkort (5x8,5 cm), som så kan deles ud til venner og søgende.

 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.

 

Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre fornemme og arbejde i Ånden -  og ligeledes med økonomisk hjælp. Der er tre husstande som har valgt at støtte os med et beløb hver måned, og det takker vi for, men vi vil gerne opfordre endnu flere til at give en lille skærv til arbejdet.

 

Hver måned modtager vi bl.a. 31 kr. fra et ægtepar. I begyndelsen studsede vi over beløbet, men fandt hurtigt ud af, at de med ordene ”Tak for dagens andagt” gav mindst en krone pr. dag. Det ser måske umiddelbart ikke ud af meget, men 31 x 12 bliver til 372 kr. om året. Vi er yderst taknemmelige. De fleste kan jo godt undvære en kr. pr dag og hvis nogle flere ville yde f.eks. dette ... så, ... mange bække små .... Det skal blot omsættes til handling. På forhånd siger vi tak for hver en gave uanset størrelse, så vi fortsat kan velsigne mange mennesker og støtte op og efter bedste evne medvirke til at hjælpe omkring de behov der løbende kommer. 

 

Vi takker Herren for de 10 år denne andagtstjeneste har fungeret og for den store vækst han har tildelt os. Det er dejligt at medvirke til, at betjene et stigende antal mennesker og at se, at der er flere og flere nye og søgende kristne imellem læserskaren.Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002