FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens - BIBELLAND - Ord
5. Maj

Glæden


 

5. Mos.30,9: ”Herren skal igen glæde sig over dig til dit eget bedste.”

 

Det er et herligt løfte, vi her bliver bekendt med fra vor Bibel. Det løfte må vi huske, for vi ved jo godt, at kristendommens grundtone er glæde. Det er glæden over, at Gud elsker os og er interesseret i os, der må motivere os i hverdagen.

 

Vi møder glæden mange steder i Bibelen, og det er vel på sin plads her, hvor vi i disse dage fejrer befrielsen fra det tyske åg, at nævne nogle af stederne.  (”Lukket på grund af glæde” stod der foran en butik d. 5. maj 1945. Glæden var så enorm, at man måtte have overværet det, for at kunne give udtryk for det. Fem onde år var ovre. Nu var friheden der og alle måtte give udtryk for det.)

 

I Zef. 3,17 står der et herligt ord om glæden. ”Han glæder sig over dig med fryd, han tier i sin kærlighed, han fryder sig over dig med jubel som på festens dag.” Et godt billede. Vi har jo alle erfaret glæden på festens dag. Det er en sådan glæde (ganget med en milliard og endnu mere) Gud ønsker at overøse os med. Og den glæde måtte han give et helt specielt udtryk: Han sendte sin egen søn for at give os alt for tid og evighed.

 

David kan heller ikke holde inde med glæden. Mange af hans salmer har glæden som fællesnævner. Derfor kan han også i salme 147 sige: ”Herren glæder sig over dem, der frygter ham, og som venter på hans trofasthed.” Herligt, herligt, så kan vi godt smide alle mørke tanker over bord, for det er en kendsgerning, at Gud glæder sig over os. Vi har jo også juleevangeliets herlige basuntoner: ”Frygt ikke, se jeg forkynder jer en stor glæde, som skal være for hele folket.” og ikke at forglemme Jesu herlige lignelser om glæden: Det tabte får, den tabte mønt og den fortabte søn. Jo, vi har grund til glæde, selv om vi hver især har vore hverdagsproblemer at slås med.

 

Hvorfor er børn ”altid jublende”? Vi har vist alle lagt mærke til børns leg. De kan blive ved i det uendelige med gemmeleg, rolleleg osv. De er utrættelige, og midt i det hele sprudler glæden over alt det, de oplever i legen. Jo, man kan blive helt misundelig over børns umiddelbare glæde, for den er så ægte og smittende. Mon ikke det er noget Gud, GLÆDENS HERRE, har lagt ned i barnesindet for at fortælle os andre, at glæden kommer fra skaberen selv? Dertil kan vi godt svare ”Jo!”

 

Nu kan jeg hvile fuldkommen glad,

sjælen kan nyde Himmelens mad.

Hjertet er renset, skylden betalt,

selv er jeg intet, Jesus mit alt.

Kor: Han er min glæde, han er min sang.

Ham vil jeg prise livsdagen lang.

ham skal jeg evigt love hos Gud.

Han er min brudgom, jeg er hans brud.

Sidste vers af Fanny Crosbys ”Salige vished”

 


 
 
 
 


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002