FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
BEFRIELSESBUDSKABET 4/5-45
BØN FOR DANMARK
LYKKE
GUDS PLANER FOR DIG
TÆNK STORT
LAD NU GUD ...
GUD VIL GODT
VEJEN TIL HIMLEN
GALLERI BIBELLAND
JULEEVANGELIET *NUTIDIG*
SOLSIKKEN THERESIENSTADT
NARNIA
EVENTYRLIG MISSION
GUDDOMMELIGT MOD
N.F.S. GRUNDTVIG
LYKKE
KUN ET ORD
OM KÆRLIGHED
LÆS GUDS ORD
BLOD, KORS, NAVN
DET ER FULDBRAGT
BRINGE I SIKKERHED
LEDELSE
MANNAKORN
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDE
Vitamin - BIBELLAND - Piller
Guddommeligt mod

Guddommeligt mod


 

Salme 138,3: ”Du gav mig mod, i min sjæl kom styrke.”

 

Guddommeligt mod er alene baseret på troen på Gud og det, han har sagt. Den erfaring gjorde David. Utallige var de episoder, hvor David stod med ryggen mod muren. Det var svigerfaderen Saul, det var sønnen Absalom, og det var filistrene, som konstant forfulgte David, fordi de ville ham til livs, men David fik nyt håb og nyt mod ved at klynge sig til Gud og hans ord.

 

I salme 118 giver han udtryk for det:

 

”Jeg påkaldte Herren i trængslen, Herren svarede og førte mig ud i åbent land. Herren er hos mig, jeg frygter ikke, hvad kan mennesker gøre mig? Herren er min hjælper, jeg får mine modstanderes nederlag at se. Det er bedre at søge tilflugt hos Herren end at stole på mennesker. Det er bedre at søge tilflugt hos Herren end at stole på stormænd. Om så alle folk omringer mig, i Herrens navn slår jeg dem tilbage. Om de omringer på alle sider, i Herrens navn slår jeg dem tilbage. Om de sværmer om mig som bier, de brænder ned som ild i tjørnekrat, i Herrens navn slår jeg dem tilbage.”

 

Hvilket mod! Hvilket guddommeligt mod! Davids salmer er fyldt med en tilkendegivelse af dette mod, og vi andre kan drage nytte af det. Vi kan med stor frimodighed læse hans salmer og tage dem til hjertet og på vore læber.

 

Det fortælles, at Martin Luther læste salme 118 natten før han skulle forsvare sine meninger i Rigsdagen i Worms. Han havde brug for guddommeligt mod og fik det ved læsningen af Guds ord. Han oplevede også at være omringet af modstandere, men i den afgørende time (den 18. april 1521) kunne han frimodigt sige: ”Her står jeg, og kan ikke andet. Hvis jeg ikke bliver overbevist af Guds ord eller af klare grunde, kan og vil jeg ikke tilbagekalde noget. Paven og kirken alene tror jeg ikke på. De har mange gange taget fejl. Men det er ikke godt for et menneske at handle mod sin samvittighed. Gud må hjælpe mig. Amen.” - Sådan!

 

Nu blev der uro i salen, for Martin Luther havde brugt ordets sværd. Heldigvis var der en kurfyrste, Frederik den Vise, som fattede sympati for Luther og hjalp ham bort. Han fik ophold på slottet Wartburg, hvor han bl.a. oversatte det nye testamente til tysk.

 

Jo, Guds ord giver guddommeligt mod. Vi skal blot sørge for at have Guds ord i mund og hjerte som Grundtvig skriver.

 

Thi når vor sjæl er i Guds hånd,

Guds ord i mund og hjerte,

da brister for os alle bånd,

som pine kan og smerte,

da åbner sig, som aldrig før,

Guds-rigets port, Guds-husets dør

og livets kilder alle.

      3. vers af ”Han, som har hjulpet hidindtil”

 
  

Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002