FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
12. maj


Mors dagEs. 49,15: ”Glemmer en kvinde sit diende barn. En mor, hvad hun bar under sit hjerte. Ja, selv om de kunne glemme, jeg glemmer ej dig.”

 

Når evangelister og profeter vil beskrive Guds helt ufattelige kærlighed til mennesker, må de gøre det i billeder, som leder vore tanker hen på det allerstærkeste jordiske kærlighedsforhold. Som ordet i dag beskriver. Kender vi mon nogen kærlighed, der kan måle sig med den kærlighed, en mor elsker sit barn med?

En mor kan have nok så travlt, men hendes opmærksomhed vil altid være vendt mod barnet. Selv om hun sidder i et festligt lag, vil hendes opmærksomhed være delt mellem det sociale fællesskab og barnet, der ligger i barnevognen uden for. Hun er parat til at rejse sig, hvis barnet skulle give lyd fra sig. Jo, vi forstår billedet. En mors kærlighed til sit barn er unikt. Hvor meget mere vil så ikke vor himmelske far være opmærksom over for sin skabning.

 

Jeg må af og til standse op ved Moses’ mor, som hedder Jokobed. Hun var en fantastisk kvinde. Hun havde sin strategi. Det skulle ikke lykkes Farao og slukke livsflammen i hendes lille dreng. Troen drev hende. Hun ville redde drengen, selv om alle odds var imod hende.

Kongen befaling havde lydt, men hun ville ikke bøje sig for en tyran. Hun ville lade sig lede af Himlens og jordens skaber, for han er altid lydhør og handlende, når nogen udviser tro. Hendes tro blev da heller ikke gjort til skamme. Drengen blev samlet op af en prinsesse og fik den bedste opdragelse nogen kunne få: I kongens palads.

Det var en mors kærlighed, forbøn og omsorg, der bevægede Guds hjerte på en sådan måde, at timingen blev perfekt. En prinsesse, der netop var til stede, da en kurv drev forbi, blev den egentlige redningskvinde.

 

I kirkehistorien hører vi om andre mødre, som tog deres kald alvorligt. Vi har det smukke eksempel med kirkefaderen Augustins mor, Monica, hvis indflydelse fik stor betydning for drengens religiøse udvikling. Augustin blev ikke døbt som barn, men han fik gennem sin mor et nært kendskab til kristendommen. I hele sin ungdom flirtede Augustin med andre religioner end kristendommen uden at finde sig til rette. Sit endelige religiøse ståsted fandt han først, da han i Milano mødte den veltalende og lærde biskop Ambrosius. Det betød for Augustin en omvendelse til kristendommen, og hvad han i sin barndom havde lært af sin moder kom ham nu til gode. Augustin lod sig døbe, og blev en af kirkehistoriens store skikkelser med et rigt forfatterskab bag sig.

 

For en del år siden læste jeg en artikel om den engelske prædikant John Wesley. Artiklen beskrev moderens svære kamp for at holdningsbearbejde sine børn. Hun var en stærk og overgivet kristen, der forstod at give den kristne arv videre. Og to af hendes sønner prægede med sang og prædikener England i næsten et århundrede.  

 

Selv havde moderen mange kors at bære på, men det stoppede ikke hendes vingårdsarbejde for Gud. Hun fødte 19 børn - og heraf døde tretten i en tidlig alder. Hvilken sorg og kamp har der ikke ligget bag ved disse tab? Men Susannah Wesleys arv blev rakt videre af Charles og John Wesley. Nogle historikere beretter, at revolutionen fra andre lande ikke fik fodfæste i England på grund af den Wesleyske vækkelse. ”Alt det Gud gør, det gør han som svar på bøn”, sagde John Wesley.

Es.66,13: Som en mor trøster sin søn, sådan trøster jeg jer.”


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
You are My All in All

En fantastisk version sunget af Nicole Nordeman i nutidige toner


 

 

 

You are my strength when I am weak
You are the treasure that I seek
You are my all in all
Seeking You as a precious jewel
Lord, to give up I'd be a fool
You are my all in all

Taking my sin, my cross, my shame
Rising up again I bless Your name
You are my all in all
When I fall down You pick me up
When I am dry You fill my cup
You are my all in all

Jesus, Lamb of God
Worthy is Your name
Jesus, Lamb of God
Worthy is Your name
You are my strength when I am weak
You are the treasure that I seek
You are my all in all
Seeking You as a precious jewel
Lord, to give up I'd be a fool
You are my all in all

Taking my sin, my cross, my shame
Rising up again I bless Your name
You are my all in all
When I fall down You pick me up
When I get dry You fill my cup
You are my all in all

Jesus, Lamb of God
Worthy is Your name
Jesus, Lamb of God
Worthy is Your name
   

Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002